„MALOM PRINCU“ ZNAČAJNE NAGRADE: Uspeh predstave Dečijeg pozorišta „Resava“ iz Despotovca

Z.Gligorijević

30. 11. 2022. u 14:31

Predstava „Mali princ“ dečijeg pozorišta - Teatra „Resava“ iz Despotovca osvojila je brojne nagrade na festivalu u Trsteniku.

„МАЛОМ ПРИНЦУ“ ЗНАЧАЈНЕ НАГРАДЕ: Успех представе Дечијег позоришта „Ресава“ из Деспотовца

FOTO: Privatna arhiva

Predstava, rađena po romanu Antoana De Sent Egziperija i režiji i adaptaciji Nemanje Radivojevića, je na petom Međunarodnom festivalu dečijeg dramskog stvaralaštva “Moravski cvetić” osvojila nagradu za scenografiju, izbor teksta i pozorišnu autentičnost. Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Jani Mihajlović za ulogu pijanice u predstavi, a njena uloga se prema obrazloženju žirija izdvaja po autentičnosti i komičnosti. Nagrada dečijeg žirija za najbolju mušku ulogu pripala je Mihajilu Mladenoviću za ulogu Zvezde u ovoj predstavi.

-Pronašli smo adaptaciju teksta koju je grupa autora radila, pa smo ga onda još dodatno adaptirali prema našim standardima koji su u svakom pozorištu različiti zavisno od grupe dece sa kojo se radi. Inače "Mali princ" je filozofija života koju svaki čovek doživi na sebi svojstven način. Svako ko se sreo sa ovim tekstom doživeo je drugačije i probudio je u sebi nešto drugačije, što i čini ovo delo velikim – kaže reditelj Nemanja Radivojević.

FOTO: Privatna arhiva

Za veliki uspeh ove predstave, zaslužan je tim ljudi Centra za kulturu u Despotovcu koji pored glumaca, reditelja, čine i kreatori pobedničke scenografije Vlatka Milenković i Miroljub Ivanović koji su radili i kostim, kao i Aleksandar Ivanović i Lazar Stanojević koji su pružili tehničku podršku.

Inače, Dečija scena despotovačkog teatra, koja je poznata širom Srbije, po festivalu u Trsteniku učestvovala je po drugi put. Prvi put je to bilo pre četiri godine kada su izveli predstavu "Bajka o Petroniju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)