"NOVOSADSKI ZIMZOLEND" : Praznična atmosfera i programi na Trgu slobode

S.B.

29. 11. 2022. u 17:32

„Novosadski zimzolend“, manifestacija po uzoru najlepših novogodišnjih pijaca u svetu, ove godine će uz podršku Grada Novog Sada, Gradske uprave za privredu i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, biti održana na Trgu slobode od 1. do 28. decembra.

НОВОСАДСКИ ЗИМЗОЛЕНД : Празнична атмосфера и програми на Тргу слободе

TONS

Praznična atmosfera će za 28 dana odisati raznovrsnim programima namenjenih svim uzrastima, a posebno najmlađima.

Na „Raspevanoj jelci“, bini ukrašenoj granama jelke, svakodnevno će nastupati horovi iz čitave Vojvodine, a vikendima na najpoznatiji novosadski bendovi i di-džejevi.

Biće postavljeno tridesetak drvenih kućica, gde će posetioci imati priliku da probaju kuvano vino, čajeve, hranu specifičnih ukusa, kao i da kupe suvenire i novogodišnje ukrase.

- Manifestaciju će 1. decembra u 18 časova svečano otvoriti hor „Vivak“, potom je planiran performans iznenađenja, a u 19.30 časova nastupiće novosadski bend, „Banda Drvena“, koji na autentičan vojođanski način izvodi domaće i strane hitove- kaže Tamara Mladenović, jedna od organizatorki manifestacije.

Program će biti prilagođen svim uzrastima, pa će tako odrasli biti u prilici da se oprobaju u slikarstvu na radionici „Slikaj i cirkaj“, kao i da prisustvuju školi vina somelijerke poznate pod imenom Marija Vinarija. Deca će gotovo svakog vikenda moći da uživaju u edukativnim predstavama u saradnji za Muzejom Vojvodine, kao i u mnogim lutkarskim i novogodišnjim predstavama koje smo pripremili za naše najmlađe sugrađane.

Milan Jarić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, naglasio je značaj brenda manifestacije .

- U poslednjih par godina strategijskim pristupom, mi taj brend i stvaramo. Jer, predvodnici smo u regionu, možemo da ponudmo regionalnu turističku ponudu i na to smo ponosni- istakao je Jarić.

Kako iz Turističke organizacije Novog Sada navode, takav vid manifestacije je značajan za unapređenje zimske turističke sezone.

- Unapređenje turističke ponude i tokom zimskih meseci je veoma važno, i upravo ovo je jedan od ključnih događaja koji će uticati na razvoj turizma tokom zimskog perioda- ocenjuje zaključila je Željana Rudić, iz Turističke organizacije Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024