NOVI DOM U SELIMA: Krov nad glavom za još 42 somborske porodice

J. L.

28. 11. 2022. u 22:06

ZAHVALjUJUĆI konkursu Ministarstva za brigu o selu, još 42 porodice dobiće svoj novi dom u somborskim selima.

НОВИ ДОМ У СЕЛИМА: Кров над главом за још 42 сомборске породице

foto: Grad SOmbor

- Briga o mladima i briga o selu su oblasti koje su u našem stalnom fokusu. Oživljavanje sela je važan deo odgovorne politike Aleksandra Vučića da sačuvamo naš identitet i da pružimo vetar u leđa našim mladima pri realizaciji svojih životnih projekata. Izuzetno sam srećan što, pored mladim bračnim parovima, omogućene su i kupovine kuća za samohrane majke i smatram i verujem da jačanje žena na selu, osnaživanje naših žena je važan deo našeg posla i odgovornosti - poručio je graodnačelnik Sombora Antonio Ratković. 

Tokom  2021. i 2022. godine ovim putem krov nad glavom dobile su 93 porodice iz Grada Sombora. Ove godine za kupovinu kuće u Svetozar Miletiću odlučilo se šest porodica, u Doroslovu osam, Telečkoj, Rastini i Staparu po dve, Aleksa Šantiću, Stanišiću i Gakovu po četiri, Bačkom Monoštoru per, Čonoplji i Bačkom Bregu po jedna i u Bezdanu tri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)