JOŠ MALO, PA ZAVRŠEN LOVAČKI DOM: Paraćinski lovci imaće objekat među najlepšima u Srbiji

Зорана Рашић
Zorana Rašić

18. 11. 2022. u 17:49

ZAVRŠETKOM fasade, izgradnja lovačkog doma na Karađorđevom brdu, iznad Paraćina, u vlasništvu Lovačkog udruženja „Paraćin“ (LU), skoro da se primakla kraju.

ЈОШ МАЛО, ПА ЗАВРШЕН ЛОВАЧКИ ДОМ: Параћински ловци имаће објекат међу најлепшима у Србији

Foto: Z. Rašić

Ostaje još uređenje unutrašnjosti objekta i finalizacija radova, kako bi objekat svečano bio predat na upotrebu tokom obeležavanja 120 godina postojanja ovog udruženja, planiranog za narednu godinu, ističe Nikola Lešjanin, predsednik LU, koje okuplja više od 600 članova.

Objekat je površine više od 200 kvadrata. U prizemlju je sala za sastanke, edukaciju mladih lovaca i druženje, dok su na spratu četiri sobe – prenoćište za lovce i buduće turiste.

Građen je zajedničkim snagama Ministarstva poljoprivrede – Uprave za šume, samog Lovačkog udruženja i Opštine Paraćin, koja je u poslednje dve godine, prema rečima predsednika te opštine Vladimira Milićevića, pomogla sa 1.050.000 dinara.

- Cilj nam je da privučemo što više lovaca u opštinu Paraćin jer je lovni turizam vrlo bitna grana turizma. Opština će pomoći i naredne godine da se završi ovaj objekat, a očekujem da i lovci prikupe donacije kako bi se dom što pre stavio u funkciju – kaže Milićević, poželevši Lovačkom udruženju što više poseta.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024