ĐOKOVIĆ GRADI I GONDOLU: Najbolji svetski teniser ulaže u razvoj turističkog potencijala Vrnjačke Banje

G. ĆIROVIĆ

14. 11. 2022. u 20:30

UZ projekat luksuznog hotelskog kompleksa, po najvišim svetskim standardima, na padinama Goča poviše Vrnjačke Banje, najbolji svetski teniser i najbolji srpski sportista svih vremena Novak Đoković planira da izgradi i panoramsku gondolu od centra prestonice srpskog turizma do vrha ove planine.

ЂОКОВИЋ ГРАДИ И ГОНДОЛУ: Најбољи светски тенисер улаже у развој туристичког потенцијала Врњачке Бање

G.Šljivić

Od porodice Đoković, naime, vrnjačkom Gradskom veću nedavno je stiglo pismo o namerama za izgradnju nove vrnjačke atrakcije i uspostavljanju partnerske saradnje sa ovdašnjom lokalnom samoupravom.

- Porodica Đoković želi da u narednom periodu sa našom opštinom stupi u javno-privatno partnerstvo. Za početak oni bi preuzeli na sebe izradu projektno-tehničke dokumentacije, što je priličnio zahtevna i veoma skupa stavka, spremni su da finansiraju projekat, a potom i da održavaju tu gondolu – rekao je Ivan Džatić, zamenik predsednika Opštine Vrnjačka Banja, nakon sednice Gradskog veća.

G.Šljivić

Jezero Selište na Goču poviše Vrnjačke Banje

Ideja o izgradnji panoramske gondole nije nova, a nova banjska atrakcija i znamenitost, prema Džatićevim rečima, veoma brzo bi postala isplativa investicija.

- Korist za Vrnjačku Banju bila bi višestruka. Sam dolazak Novaka Đokovića, jednog od najboljih svetskih sportista svih vremena, bez ikakve dileme privućiće nove investitore i pokazati da je naša opština veoma pogodna za ulaganje u turistički potencijal, kao i u razvoj privrede – dodao je Džatić.

G.Šljivić

Planina Goč poviše Vrnjačke Banje

Porodica Ćoković je, podsećamo, pre određenog vremena kupila zemljište površine 1,17 hektara nedaleko od lokalnog puta Vrnjačka Banja-Goč, na kojem namerava da izgradi luksuzni hotel sa apartmanskim naseljem i svim pratećim sadržajima, o čemu su „Novosti“ već pisale.

Ovaj kompleks prostiraće se na 25.000 kvadratnih metara, a vrednost investicije procenjuje se na oko 20 miliona evra. Osim toga, najbolji svetski teniser je, kako saznajemo, ozbiljno zaintersovan i za kupovinu zemljišta na vrnjačkoj strani planine Goč, gde želi da izgradi vikend-naselje sa atraktivnim sportsko-rekrativnim i turističkim sadržajima.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja