STO NOVIH STABALA ZA ZELENIJI ŠABAC: Počela sadnja novog drvoreda u Ulici zapadna transverzala II

V. Mitrić

12. 11. 2022. u 22:05

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić i načelnica Odeljenja za inspekcijske i komunalno-stambene poslove Zorica Gvozdenović prisustvovali su sadnji novog drvoreda u Ulici zapadna transverzala II, koja će biti obogaćena za 100 novih stabala.

СТО НОВИХ СТАБАЛА ЗА ЗЕЛЕНИЈИ ШАБАЦ: Почела садња новог дрвореда у Улици западна трансверзала II

foto:V Mitrić

Prema rečima Pajića, ovim sadnicama nastavljaju prošlogodišnji započet posao ozelenjavanja i novih sto sadnica koprivića biće zasađeno u dužini 625 metara.

- Ovoj ulici nedostajalo je zelenih površina i veoma sam srećan što ćemo novim drvoredom ulepšati i oplemeniti ovaj prostor. Kako bismo postigli prirodan ambijent, prilikom odabira vrsta za ozelenjavanje, prednost smo dali vrsti koprivić, koji se u prethodnim godinama pokazao kao adekvatan duž saobraćajnica u gradu. Samim sprovođenjem projekta ozelenjavanja u velikoj meri doprinosimo ekološkoj slici grada, te je zbog toga izuzetno važno da ozelenimo što više gradskih zona - rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da je samo tokom prošle godine nove drvorede dobilo šest ulica: Kasarska, Bregalnička, Prote Gligorija Babovića, Mačvina kolonija, Ilije Garašanina i Vojvode Putnika, koje su finansirali iz budžeta grada i naveo da je nov drvored dobila i Ulica zapadna transverzala IV, za šta je grad Šabac u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine izdvojio oko dva miliona dinara.

-I ovu akciju realizujemo uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine. Za ovu namenu izdvojili smo ukupno 1,4 miliona. Grad Šabac je izdvojio 900.000, dok je Ministarstvo 500.000 dinara. Ovo je još jedan od primera kako zajedno možemo da doprinesemo zdravijoj životnoj sredini. Briga o prirodi je ozbiljan posao i svako novo stablo je na dobrobit čitave zajednice - istakao je gradonačelnik.

Akcija ozelenjavanja biće završena narednih dana.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba