ŠABAČKA GIMNAZIJA SLAVI 185 LETA: Svečanosti prisustvovali episkop šabački Jerotej i gradonačelnik Pajić

12. 11. 2022. u 15:03

ŠABAČKA gimnazija obeležila je 185 godina postojanja i rada.

ШАБАЧКА ГИМНАЗИЈА СЛАВИ 185 ЛЕТА: Свечаности присуствовали епископ шабачки Јеротеј и градоначелник Пајић

foto:V Mitrić

Svečanoj akademiji i lomljenju slavskog kolača prisustvovao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić koji je istakao da je Šabačka gimnazija za svojih 185 godina postojanja izgradila sopstvenu prepoznatljivost koja prevazilazi lokalne okvire, kao i jedinstven kvalitet koji se manifestuje kroz pružanje visokog nivoa znanja učenicima koji je završe.

- Ova obrazovna institucija do sada je iznedrila brojne generacije i pojedince koji su, stekavši znanje u ovoj školi, nastavili svoje dalje usavršavanje i kasnije rad u najrazličitijim oblastima prirodnih i društvenih nauka. Da pomenemo samo neka od imena znamenitih učenika Šabačke gimnazije, čija su dela na najbolji način reprezentovala ovu ustanovu, ali i naš grad: Jovan Cvijić, Stojan Novaković, Milić od Mačve, Janko Veselinović, Laza K. Lazarević, Vladimir Jovanović, Stanislav Vinaver, Mihailo Đurić. Bogata tradicija, kvalitetan nastavni kadar i opremljenost škole, uz kontinuirano praćenje savremenih trendova u obrazovanju, danas čine Šabačku gimnaziju jednom od najkvalitetnijih škola u celoj zemlji. Sa nadom da će i u narednom periodu biti još uspešniji, a na zadovoljstvo učenika prevashodno, upućujem najsrdačnije čestitke učenicima i čitavom kolektivu Šabačke gimnazije - poručio je gradonačelnik Pajić.

foto:V.Mitrić

Gimnazija u Šapcu, zajedno sa gimnazijom u Kragujevcu, Čačku i Zaječaru, stoji u temelju novije pismenosti srpskog naroda.

Svečanosti povodom obeležavanja ovog značajnog jubileja prisustvovali su episkop šabački Jerotej, zamenik gradonačelnika Blaža Knežević, predstavnici grada Šapca, obrazovnih i ustanova kulture u gradu i drugih institucija, kolektiv, sadašnji i nekadašnji učenici koji su svojim prisustvom odali priznanje jednoj od najstarijih i najeminentnijih obrazovnih ustanova u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a