IZLOŽBA SLIKA U NEGOTINU: Predstavljeni radovi sa ovogodišnjeg zaječarskog saborovanja

S. M. J.

11. 11. 2022. u 11:22

U DOMU kulture "Stevan Mokranjac" u Negotinu otvorena je izložba slika sa 28. Sabora likovnih umetnika "Zaječar 2022".

ИЗЛОЖБА СЛИКА У НЕГОТИНУ: Представљени радови са овогодишњег зајечарског саборовања

Foto: S.M.Jovanović

Dela nastala na ovogodišnjem Saboru likovnih umetnika u Zaječaru, ovog avgusta, predstavljena su i negotinskoj publici koja će biti u prilici da ih vidi do 20. novembra u galeriji Doma kulture „Stevan Mokranjac“.

Izloženo je dvadesetak radova umetnika: Miroljuba Sretenovića i Milivoja Miše Štulovića iz Kragujevca, Dejana Trajkovića i Dragana Dejanovića iz Vranja, Dragana Bartula iz Loznice, Emila Sfera iz Pančeva, Milana Radakovića iz Sombora, Dragana Stokića Rajačkog iz Zaječara, Rajka Karišića iz Beograda i Nedima Hadžiahmetovića Mafe iz Negotina. 

- Veoma je važno da radovi sa ove ali i sa kolonije “Eho muzike” koju mi organizujemo budu dostupni javnosti kroz izložbe kao i da ova umetnička dela ostaju da krase javne prostore u oba grada. Te slike i ta umetnička dela, nastala na kolonijama su tako vidljiva javnosti i ne stoje negde u nekom depou - rekao je mr Milan Radosavljević, urednik likovnog programa negotinskog Doma kulture “Stevan Mokranjac”.

Inače, ovogodišnji, 28. Sabor likovnih umetnika „Zaječar 2022“ oreganizovala je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine - Centar za kulturu “Zoran Radmilović”, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EVAKUACIJA NIŠKOG NASELJA ZBOG TOMAHAVKA NA GRADILIŠTU: Oglasio se i štab za vanredne situacije