NASTAVAK PROJEKTA "ČISTA SRBIJA": Posle 50 godina rekonstruišu kanalizacionu mrežu u delu Novog Sada

Lj.P.

10. 11. 2022. u 18:21

U NOVOM SADU danas su počeli pripremni radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže i priključaka na Limanu 2, kao nastavak realizacije u okvoiru projekta "Čista Srbija".

НАСТАВАК ПРОЈЕКТА ЧИСТА СРБИЈА: После 50 година реконструишу канализациону мрежу у делу Новог Сада

GO Rakovica

Radovima će, kako saopštavaju iz JKP "Vodovod i kanalizacija",  biti obuhvaćen prostor ograničen Bulevarom cara Lazara, Bulevarom oslobođenja, Bulevarom despota Stefana i Fruškogorskom ulicom. Radovi obuhvataju rekonstrukciju dotrajale primarne i sekundarne kanalizacione mreže, kao i postojećih kanalizacionih kućnih priključaka ukupne dužine 8.934 metara.

Lokacija početka radova je Ravanička ulica, gde će se započeti raskopavanje u ponedeljak, 14. 11. 2022. godine. Regulisanje saobraćaja i zatvaranje ulica pratiće dinamiku izvođenja radova, o čemu će građani biti blagovremeno obavešteni.

Radovi se izvode u skladu sa izrađenom projektno-tehničkom dokumentacijom, važećim odobrenjima za izvođenje radova i svim neophodnim saglasnostima koji prate ovu vrstu radova. Radovi će trajati do kraja jula 2023. godine. Finansijer Projekta „Čista Srbija“ je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, koje je izabralo izvođača za ove radove kao i izbor Nadzora nad izvođenjem radova.

Izvođač radova je „China Road and Bridge Corporation“ - „CRBC Serbia OGRANAK BEOGRAD“ Beograd, sa svojim podizvođačima, u skladu sa Projektom „Čista Srbija“. Nadzor nad izvođenjem radova u ime Investitora i Finansijera je „EPTISA“ Beograd.

Iz JKP "Vodovod i kanlizacija" mole  sugrađane za razumevanje i strpljenje jer je, kako navode, ovo izuzetno značajan projekat  zato  što se nakon 50 godina počinje sa radovima na zameni dotrajale kanalizacione mreže.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna