KOMPLETAN SKRINING PROGRAM: Opšta bolnica u Vranju dobija digitalni mamograf

J. S.

08. 11. 2022. u 17:50

OPŠTA bolnica u Vranju do kraja meseca dobiće digitalni mamograf vrednosti 21,5 miliona dinara, čime će biti upotpunjen skrining program koji ima za cilj rano otkrivanje raka dojke.

КОМПЛЕТАН СКРИНИНГ ПРОГРАМ: Општа болница у Врању добија дигитални мамограф

Foto: J. S.

Nakon što aparat bude montiran, sledi obuka zaposlenih pa se prema rečima nadležnih očekuje da aparat bude pušten u rad do kraja godine.

U Službu za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku, Opšte bolnice Vranje trenutno je dostupna skrining metoda ultrazvučnih pregleda dojki po principu zakazivanja pregleda, gde se termini za onkološke pacijente  kao i termini za predpripremu za operacije zakazuju po hitnom postupku.

- U mesecu oktobru - mesecu borbe protiv raka dojke pregledano je 130 žena. Na godišnjem nivou ultrazvučni pregled dojki u Službi za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku u Zdravstvenom centru Vranje uradi između 1500 i 1600 žena – kaže načelnik Službe za radiologiju i uktrazvučnu dijagnostiku, dr Nebojša Milosavljević

Prema rečima načelnika Dnevne onkološke bolnice dr Koste Zdravkovića, unazad nekoliko godina nije zabeležen rak dojke kod muškaraca.

 

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a