PRIKLJUČAK ZA JOŠ 107 DOMAĆINSTAVA: Rumenka uskoro kompletno „pokrivena“ kanalizacionom mrežom

Z. GRUMIĆ

08. 11. 2022. u 17:29

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić izjavio je danas u Rumenki gde se izvode radovi na izgradnji kanalizacije otpadnih voda, kojima će biti omogućen priključak za još 107 domaćinstava u devet ulica, da će to prigradsko naselje uskoro biti potpuno „pokriveno“ kanalizacionom mrežom.

ПРИКЉУЧАК ЗА ЈОШ 107 ДОМАЋИНСТАВА: Руменка ускоро комплетно „покривена“ канализационом мрежом

Pres služba Grada Novog Sada

Posle obilaska gradilišta Đurić je napomenuo da je u proteklih deset godina 96 odsto Rumenke pokriveno kanalizacionom mrežom i da je Grad u radove kojima je izgrađeno 24 kilometra kanalizacione mreže uložio skoro 700 miliona dinara. Planirano je da radovi u Rumenki, započeti u avgustu ove budu završeni u januaru iduće godine.

- U saradnji sa Mesnom zajednicom, u narednom periodu krećemo u izradu projektne dokumentacije kako bi Rumenka kompletno dobila kanalizaciju. Nastavljamo ravnomerno da ulažemo u razvoj svih delova grada – poručio je gradonačelnik Đurić.

On je najavio da predstoji i odabir izvođača radova za izgradnju biciklističke staze Novi Sad-Rumenka-Irmovo-Kisač-Čenej, odnosno za prvu fazu tih radova, od Novog Sada do kanala DTD ka Irmovu, dužine devet kilometara. Vrednost te investicije iznosi 215 miliona dinara.

Iduće godine počeće i izgradnja kapele pri crkvi u Rumenki, čija je procenjena vrednost 35 miliona dinara.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu