NAJLEPŠI JE GUŠAN IZ ŠIDA: Završena 68. izložba golubova i ukrasne živine u Vršcu (FOTO)

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

08. 11. 2022. u 13:12

POBEDNIK Međunarodne izložbe golubova, ukrasne živine, kunića i ptica „Vršac 2022“, koju je po 68. put organizovalo udruženje „Vršački prevrtač“, je pomeranski gušan, uzgajivača Dragana Čavića iz Šida.

НАЈЛЕПШИ ЈЕ ГУШАН ИЗ ШИДА: Завршена 68. изложба голубова и украсне живине у Вршцу (ФОТО)

foto J.J.Baljak.JPG

Ovaj izraziti primerak gracioznog goluba osvojio je najviše ocene stručnog žirija i to u veoma jakoj konkurenciji, budući da je na izložbi bilo predstavljeno čak 1.800 eksponata.

-U Vršac se donose najkvalitetnija grla sa naših prostora, što ovu izložbu svrstava među najznačajnije u Srbiji. Konkretno, ja sam gušane, koje sam ovde predstavio, izlagao i na evropskim izložbama u Francuskoj, Nemačkoj i Slovačkoj i sa njima osvajao priznanja. Srbija, inače, sa svojim lepezanima, maltezerima, perikerima i gušanima može da se meri sa ostalim evropskim zemljama. Štaviše, mi spadamo u sam vrh evropskog golubarstva – ističe Čavić, inače evropski šampion.

U volijerama, koje su bile postavljene u sportskoj sali Hemijsko-medicinske škole, posetioci su tokom tri dana trajanja izložbe mogli da vide 70 različitih vrsta živine, golubova i kunića, među kojima su bile i neke nove, dosad neviđene.

-Predstavilo se 150 izlagača iz šest zemalja – Srbije, Rumunije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore. Zadovoljni smo brojem eksponata i kvalitetom prikazanih grla – istakao je Marko Tošović, predsednik udruženja „Vršački prevrtač“.

Izložba je prvi put organizovana nakon dvogodišnje pauze zbog virusa korona.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)