HUMANOST OSTAVLJA TRAG U VREMENU: Proslavljen jubilej Medicinske škole u Vranju

Дејан Ристић
Dejan Ristić

05. 11. 2022. u 12:12

Medicinska škola ,,Dr Izabel Emsli Haton” u Vranju proslavila je 25 godina postojanja i rada na svečanoj akademiji, na kojoj je predstavljena monografija ,,Trag u vremenu”.

ХУМАНОСТ ОСТАВЉА ТРАГ У ВРЕМЕНУ: Прослављен јубилеј Медицинске школе у Врању

D. Ristić

U ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na akademiji je govorio Bogoljub Lazarević, načelnik Sektora za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih, koji je istakao da Medicinska škola u Vranju ne postoji dugo, ali se uspeh ne broji godinama, već nagradama i kvalitetnim obrazovanjem, koje ova škola ima. 

- Dragi učenici sa ponosom nosite ime ove škole i pronosite širom države i sveta vrednosti koje ste odavde poneli - rekao je Lazarević čestitajući jubilej. 

Činiti dobro drugima, pomagati unesrećenima, lečiti bolesne, suština je zakletve na kojoj počiva naš poziv, istakao je gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenković. 

- Imate privilegiju da učite o ljubavi prema humanosti. Poštovani profesori, vaša je privilegija da budete kreatori novih uzvišenih mladih humanista koji će brinuti o zdravstvenoj zaštiti svih nas - rekao je Milenković. 

Iz godine u godinu zainteresovanost za upis u Medicinsku školu je sve veća, istakla je direktorka Medicinske škole ,,Dr Izabel Emsli Haton”, Gordana Jovanović. 

- Učenici naše škole nastavljaju uspešno školovanje na višim školama i fakultetima ili se radno angažuju u zdravstvenim ustanovama u zemlji i inostranstvu i na taj način doprinose ugledu škole - dodala je direktorka. 

D. Ristić

Trag u vremenu: Učenici Medicinske škole u Vranju

Na akademiji, učenici Medicinske škole ,,Dr Izabel Emsli Haton” prigodnim programom predstavili su Monografiju ,,Trag u vremenu-25 godina postojanja”. Ovom prilikom uručene su i plakete i zahvalnice zaslužnim pojedincima koji su pomogli razvoju i unapređenju rada u medicinskoj školi: Ministru prosvete Branku Ružiću, ministarki kulture Maji Gojković gradonačelniku Vranja dr Slobodanu Milenkoviću, zamenici gradonačelnika Zorici Jović, pomoćniku ministra prosvete Milošu Blagojeviću, posebnom savetniku ministra prosvete Zoranu Kostiću, načelniku Sektora za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih Bogoljubu Lazareviću i drugim zaslužnim pojedincima. 

Nakon svečane akademije  u Galeriji Pozorišta ,,Bora Stanković” otvorena je izložba ,,Trag u vremenu”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina