"KLUB 60+": Savremena galerija u Subotici poziva starije sugrađane da budu volonteri

J. L.

02. 11. 2022. u 15:56

SAVREMENA galerija u Subotici pokreće "Klub 60+", volonterski program za sugrađane starije od 60 godina koji žele da podele znanje, radoznalost i otvorenost sa posetiocima.

КЛУБ 60+: Савремена галерија у Суботици позива старије суграђане да буду волонтери

Foto: J. L.

 Oni će posetioce ustanove voditi kroz svet savremene umetnosti. Volonterski program podrazumeva obuku koja počinje 15. novembra, a prve susrete sa posetiocima imaće već od 22. novembra.

Volonterski program sastoji se od uvodne obuke u trajanju od ukupno osam časova, raspoređenih u četiri dana. Nije potrebno da budući volonteri imaju bilo kakvo obrazovanje iz oblasti umetnosti.

- Budući volonteri će upoznavati osnove komunikacije sa publikom, podatke o trenutnim izložbama, ali i o istorijatu ustanove i zgrade u kojoj se ona nalazi, Palate Rajhl. Nakon obuke, volonteri će početi svoj rad sa posetiocima Savremene galerije u trajanju od četiri časa nedeljno, pružajući im osnovne informacije o izložbama, umetničkim delima, zastupljenim autorima...- objašnjavaju u Savremenoj galeriji. - Tako će znanja volontera i njihov jedinstveni način interpretacije značajno pomoći posetiocima da razumeju izloženu umetnost i njen kontekst.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)