PRIJAVIO AKADEMIKA DA JE KUPOVAO GLASOVE: Pretkrivični postupak protiv odbornika ZS u SO Kula magistra Vlastimira Vujića za korupciju

Z. Rajić

02. 11. 2022. u 06:45

ODBORNIK Zajednice Srba (ZS) u SO Kula mr Vlastimir Vujić zatražio je ovih dana informacije od Višeg javnog tužilaštv (VJT) u Novom Sadu o pretkrivičnom postupku koji se vodi protiv njega po prijavi N. N. lica da je tokom predizborne kampanje i 3. aprila, na dan lokalnih izbora, davao novac građanima kako bi glasali za listu njegove političke organizacije.

ПРИЈАВИО АКАДЕМИКА ДА ЈЕ КУПОВАО ГЛАСОВЕ: Преткривични поступак против одборника ЗС у СО Кула магистра Властимира Вујића за корупцију

Vlastimir Vujić, Foto privatna arhiva

Magistar Vujić je profesor u penziji Srpske gimnazije "Nikola Tesla" u Budimpešti, u kojoj je predavao fizičku kulturu i sport, nezavisni politički analitičar i član Srpske razvojne akademije (RAS). U obrazloženju njegovog pravnog tima navedeno je da je predstavka na adresu VJT upućena zbog "lažne krivične prijave za korupciju, s ciljem brutalne diskreditacije akademikove besprekorne životne i radne biografije".

- Doveden sam u situaciju da se branim od gnusnih laži izrečenih na moj račun od nepoznate osobe. Očigledna je šteta koju trpim u sredini u kojoj živim, radim i bavim se političkom delatnošću - istakao je prof. Vujić.

Zajednica Srba (Hrvatske i BiH) prvi put je ove godine učestvovala na lokalnim izborima u Kuli, na kojima je osvojila tri od ukupno 37 odborničkih mesta. Profesor se našao na izbornoj listi kao potomak solunskog dobrovoljca Trifuna Vujića, Srbina iz Brinja u Hrvatskoj.

Zgrada SO Kula, Foto Z. R.

Informativno-propagandni centar "Kula" je pred aprilske izbore objavio dva teksta u kojima je, pozivajući se na građane koji su se javili redakciji, kao i na komentare sa društvenih mreža, preneo da ZS kupuje glasače za "brojke koje variraju od 1.000 do čak 17.000 dinara".

- Nažalost, svedoci smo da svaka individua danas može da prijavi bilo koga za nekakvu kupovinu glasova i nezakonito uticanje na birače, a da ne snosi nikakve konsekvence. Bez ikakvih dokaza podmeće mi se korupcija, koja se kosi sa mojim etičkim normama - predočio je odbornik Vujić u svom obraćanju VJT.

ZAŠTITA OD EU I OEBS

AKADEMIK Vujić je poručio da će biti prinuđen da se brani u skladu sa svim zakonskim propisima i međunarodnim konvencijama.

- Obavestiću Kancelariju EU i Misiju OEBS u Srbiji, kao i druge organizacije koje se bave ljudskim pravima, koja su mi očigledno povređena - najavio je odbornik ZS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024