LJUBAV PREMA NOVOM SADU POKAZALI KROZ PROZU: Izabrani pobednici nagradnog konkursa „Srce moga grada“

Lj.P.

28. 10. 2022. u 19:24

JELENA Ognjenović, Anđela Boljak i Konstantin Filipović, pobednici su nagradnog konkursa Srce moga grada u organizaciji Studentskog centra Novog Sada.

ЉУБАВ ПРЕМА НОВОМ САДУ ПОКАЗАЛИ КРОЗ ПРОЗУ: Изабрани победници наградног конкурса „Срце мога града“

FOTO: Studentski centar Novi Sad

Žiri koji čine Aleksandra Rokvić iz Gradske biblioteke, Tanja Đapić i Olivera Šaula ispred SPENS-a, Steva Lazarević iz SCNS-a i Obrad Boba Škrbić iz SKC-a odabrali su tri najbolja rada. Na konkursu je  bilo 50 kratkih opisa Novog Sada, čak i nekoliko pesama.

Prvu nagradu - besplatnu ishranu u restoranu SCNS-a osvojila je Jelena Ognjenović, studentkinja književnosti iz Rume koja je opisala Liman. Anđela Boljak studentkinja engleskog i ruskog jezika iz Zvornika (Republika Srpska) osvojila je drugo mesto opisom centra Novog Sada i tako dobila propusnice za sve sadržaje SPENS-a. Treću nagradu osvojio je Konstantin Filipović student istorije i engleskog jezika iz Sombora kratkim opisom Dunavskog parka, za kog je nagradu obezbedio SKC – propusnicu za sve komercijalne događaje u narednih godinu dana.

- Zahvaljujem se svim učesnicima i sponzorima! Nastavićemo sa ovakvim programima koji podstiču kreativnost studenata, ali i ljubav prema Novom Sadu. Kako sam i ranije isticao, Novi Sad je grad velikog i otvorenog srca, grad velikih mogućnosti u kom će studenti steći akademsko obrazovanje, ostvariti važne kontakte i upoznati prijatelje za ceo život. Novi Sad je grad u kom će mnogi po završtku studija nastaviti da žive, započeti karijeru i zasnovati porodicu. Novi Sad je grad koji će odrediti njihovu budućnost - rekao je direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović.

Konkurs Srce mog grada prvi put je raspisan ove godine povodom 8. septembra Međunarodnog dana pismenosti za kratku, lirsku prozu na temu omiljenog dela Novog Sad u saradnji sa Gradskom bibliotekom, Studentskim kulturnim centrom i Spensom, a pravo učešća imali su studenti koji žive u domovima.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade