POČAST SRPSKIM SOKOLOVIMA: Jedna ulica u Kraljevu poneće ime braće Milić, poginulih u ratu na Kosmetu 1999. godine

G. ĆIROVIĆ

20. 10. 2022. u 16:07

BLIZANCI Srđan i Boban Milić koji su kao dvadesetšestogodišnji oficiri Vojske Jugoslavije u ratu na Kosmetu 1999. časno dali svoje živote braneći otadžbinu od NATO agresora i terorista OVK, kao i njihov godinu dana stariji brat Goran koji je 2000. preminuo od tuge za braćom, uskoro će, više nego zasluženo, dobiti ulicu u Kraljevu.

ПОЧАСТ СРПСКИМ СОКОЛОВИМА: Једна улица у Краљеву понеће име браће Милић, погинулих у рату на Космету 1999. године

G.Šljivić

Ovo je potvrdio i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić naglašavajući da je zvaničan zahtev upućen Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i čim stigne odgovor jedna ulica u gradu na Ibru poneće ime - braće Milić.

- Drago mi je što moji sinovi i njihova žrtva za otadžbinu nisu zaboravljeni. Sva trojica će večno živeti u mom srcu, a lepo je što će im i na ovaj način biti odata počast - kaže njihova majka Nada Milić čija je porodica za vreme i posle rata 1999. doživela tragediju koju je teško rečima opisati.

U proleće te ratne godine, podsećamo, Nada i njen pokojni suprug Dragoljub su za samo desetak aprilskih dana na Kosmetu ostali bez svojih blizanaca, Srđana i Bobana. Potporučnik Srđan nastradao je od nagazne mine nedaleko od Srbice, dok je poručnik Boban deset dana kasnije poginuo kod Đakovice kada su dve NATO rakete pogodile oklopno vozilo u kojem se nalazio.

G.Šljivić

Ulaz u kuću Milićevih u Kraljevu

Godinu dana kasnije Milići su ostali i bez najstarijeg sina Gorana čije je srce prepuklo od bola za nastradalom braćom. Sahranjen je u istoj grobnici kraj Srđana i Bobana na kraljevačkom groblju. Tugujući za svojim „sokolovima polomljenih krila“, kako je i nazvao spomen-knjigu u kojoj je ispovedio svoju patnju, posle 11 godina preminuo je i njihov otac Dragoljub, ostavljajući Nadu da samuje među uspomenama.

G.Šljivić

Majka Nada čuva uspomene na izgubljene sinove

- Njihove kolege i prijatelji često me obilaze. Eto, nedavno su me posetili i članovi Udruženja veterana organa bezbednosti Vojne policije i uručili mi člansku kartu – kaže Nada Milić. - Prisećam se kako smo nekada živeli, puni vere i nade u neko lepše i bolje sutra. Sve što mi je ostalo su uspomene. Neka i posle mene živi sećanje na njih...

BONUS VIDEO - TRI DEČAKA OSTALA BEZ RODITELjA: U Batočini, ispred kuće, nastradao samohrani otac Saša Kostadinović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina