PARK ORJEN JE NAJBOLJA PRIČA: Međunarodno priznanje za projekat održivog razvoja grada na Trebišnjici

D. CURAĆ

05. 10. 2022. u 06:20

GRAD Trebinje, sa pričom "Park prirode Orjen - zaštićeno područje u službi unapređenja turističke ponude i održivog razvoja", našao se ponovo među najboljim pričama o održivom razvoju u okviru ovogodišnjeg takmičenja Top 100 priča održivog razvoja, koje organizuje Green Destinations.

ПАРК ОРЈЕН ЈЕ НАЈБОЉА ПРИЧА: Међународно признање за пројекат одрживог развоја града на Требишњици

Centar Trebinja, Foto D. Curać

Ceremonija dodele prestižnih nagrada održana je u Atini, a sertifikat za Trebinje svečano je uručen zameniku gradonačelnika Draženu Boškoviću, koji je ove godine bio i jedan od voditelja programa proglašenja dobitnika nagrade.

- Ovo je izuzetan uspeh za našu lokalnu zajednicu i pokazatelj odličnog rada u sektoru turizma u pogledu realizacije projekata koji doprinose održivom razvoju destinacije.

Tokom prijave imali smo i tehničku podršku projekta USAID turizam - rekao je Bošković.

Predstavnici Trebinja učestvovali su i na Samitu o zelenim destinacijama i budućnosti turizma - događaju koji je organizovan pod pokroviteljstvom Grada Atine i Turističke organizacije Grčke.

Pozivnicu za samit grad je dobio na osnovu priče Herzeg House, koja je u martu ove godine proglašena najboljom pričom održivog razvoja na međunarodnom Sajmu turizma u Berlinu (ITB Berlin).

- U okviru aktivnosti na Samitu održali smo i sastanak sa ambasadorom BiH u Grčkoj Milicom Ristović Krstić. Dogovoreno je da se u naredonom periodu intenzivira saradnja između Trebinja i nekoliko lokalnih zajednica iz Grčke, u cilju uspostavljanja saradnje u oblasti privrede i turizma - dodao je Bošković.

RESORNA MINISTARSTVA

OSIM Grada Trebinja u ovogodišnjem programu Top 100 priča održivog razvoja učestvovali su i predstavnici Ministarstva trgovine i turizma Srpske, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalnog ministarstva okoline i turizma, kao i predstavnici još nekoliko lokalnih zajednica iz BiH. Učešće pomenutih predstavnika podržano je kroz projekat Eu4BusinessRecovery koji implementira GIZ, uz podršku Evropske unije i Vlade SR Nemačke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili