GENERAL LAZAREVIĆ ODLIKOVAN ORDENOM SURDULIČKIH MUČENIKA: Nama komanduje otadžbina

Дејан Ристић
Dejan Ristić

04. 10. 2022. u 13:05

U OKVIRU proslave 690 godina postojanja manastira Sveti Nikola u Vranju, ordenom Surduličkih mučenika je odlikovan penzionisani general Vojske Jugoslavije Vladimir Lazarević, nekadašnji komandant Prištinskog korpusa i Treće armijske oblasti Vojske Jugoslavije u vreme NATO agresije.

ГЕНЕРАЛ ЛАЗАРЕВИЋ ОДЛИКОВАН ОРДЕНОМ СУРДУЛИЧКИХ МУЧЕНИКА: Нама командује отаџбина

D. Ristić

Episkop vranjski Pahomije je istakao da generalu Lazareviću orden Surduličkih mučenika, koji je Sveti arhijerejski Sinod blagoslovio na predlog Saveta Eparhije vranjske, dodeljuje za negovanje čovekoljublja i pravoslavnih vrednosti.

Lazarević se zahvalio na priznanju, ističući da ga prima u ime svih pripadnika legendarnog Prištinskog korpusa koji su pre 23 godine poručivali da ne odlučuju da li će braniti zemlju u odnosu na silu koja ih napada, već u odnosu na svetinje koje brane.

- Nama komanduje otadžbina. Granice ćemo odbraniti po svaku cenu. Nema nazad – iza je Srbija - podsetio je general Lazarević i svim prisutnima čestitao jubilej.

Za zasluge u obnovi i očuvanju manastira Sveti Nikola, orden Prepodobnog Prohora Pčinjskog dodeljen je Danijeli Kovačević iz Novog Sada i Sandri Dinčić iz Beograda, dok je za iste zasluge gramata dodeljena Udruženju građana „Žuti cvet“ iz Vranja.

BONUS VIDEO - Junak spasao Skoplje od novih žrtava: Ko je bio Maksim koji je prvi podvižnik Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)