NAJVIŠE PRIJAVLJENIH ZA ZAMENU STOLARIJE: U Vranju veliko interesovanje za sufinansiranje mera energetske sanacije

D. RISTIĆ

03. 10. 2022. u 08:24

NAJVEĆI broj Vranjanaca koji su se našli na listi lokalne samouprave za sufinansiranje mera energetske sanacije kuća i stanova, odlučio se za - zamenu stolarije.

НАЈВИШЕ ПРИЈАВЉЕНИХ ЗА ЗАМЕНУ СТОЛАРИЈЕ: У Врању велико интересовање за суфинансирање мера енергетске санације

Danijela Bandović, Foto D. Ristić

U gradu pod Pržarom, za sufinansiranje mera energetske sanacije je konkurisalo 96 domaćinstava, Gradsko veće će tek doneti odluku o tome da li su svi zadovoljili propisane kriterijume, ali je već sada izvesno da za solarne kolektore novac očekuje 15 kandidata, a samo osmoro planira nabavku toplotnih pumpi i kotlova na pelet.

Ove godine se, inače, na javni poziv javio znatno veći broj Vranjanaca nego lane, što je i očekivano, jer je iznos subvencija bio veći...

- Ima i onih koji se po završetku javnog poziva i produženog roka, tek sada interesuju za neku od mera, ali će svi koji su zakasnili morati da sačekaju narednu godinu. S druge strane, svi koji se budu našli na konačnoj listi veoma brzo će moći da započnu planirane radove - objašnjava Danijela Bandović, rukovodilac ovdašnje Službe za energetski menadžment.

Sedište lokalne samouprave u Vranju, Foto D. Ristić

Kada bude istekao rok za žalbe, Komisija će utvrditi konačnu listu onih koji su dobili sredstva za energetsku sanaciju, a potom sledi potpisivanje trojnih ugovora i početak radova koji bi, kako je procenjeno, trebalo da budu završeni najkasnije do kraja oktobra.

Na kraju, mada to nije najmanje važno, nešto više od 17 miliona dinara za sufinansiranje ove vrste sanacije objekata u Vranju su obezbedili Uprava za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti pri Ministarstvu rudarstva i energetike, te lokalna samouprava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a