PALMA U EGIPTU: Očekujem od prijatelja da podrže Srbiju u međunarodnim institucijama

Novosti online

30. 09. 2022. u 13:22

PREDSEDNIK Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma okupio je danas u Šarm el Šeiku srpske i egipatske privrednike iz regije Južni Sinaj. Marković je tom prilikom rekao da je Srbija zainteresovana za saradnju sa celim svetom, a posebno sa tradicionalnim prijateljima.

ПАЛМА У ЕГИПТУ: Очекујем од пријатеља да подрже Србију у међународним институцијама

Foto: Novosti

- Naše egipatske prijatelje molimo da podržavaju u međunarodnim organizacijama zakon i pravdu jedne suverene zemlje kao što je Srbija, a posebno kada je u pitanju Kosovo i Metohija. Mi moramo da iskoristimo tradicionalno prijateljstvo dva naroda, a posebno prijateljstvo predsednika Vučića i El Sisija - rekao je Marković zahvalivši se guvereneru Južnog Sinaja Haledu Fudi na podršci za jačanje ekonomske saradnje između dve zemlje, a posebno ambasadoru Egipta u Srbiji Baselu Salahu. 

- Naš interes je jačanje ekonomske saradnje, da se poveća izvoz iz Srbije za Egipat, da za proizvode koje Egipat uvozi prioritet da srpskim proizvodima. Otvaranjem ekonomskih vrata sa Egiptom otvaramo vrata za proizvode iz Srbije za celu Afriku u kojoj živi milijardu i po ljudi.  

Šef egipatske delegacije Valed je predložio da se u Šarm el Šeiku osnuje Grupa egipatsko-srpskog prijateljstva, čiji bi počasni predsednik bio Dragan Marković Palma.  - Danas ne pričamo samo o dolasku srpskih turista u Egipat, nego i o dolasku egipatskih turista u Srbiju. Naši investitori su posebno zainteresovani za ulaganje u zdravstveni turizam u Srbiji - rekao je Valid.

BONUS VIDEO: Junak spasao Skoplje od novih žrtava - Ko je bio Maksim koji je prvi podvižnik Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!