SUTRA RADIONICA U PARAĆINSKOM MUZEJU: Premijerno će biti predstavljena vintadž mini kolekcija stakla SFS

Зорана Рашић
Zorana Rašić

29. 09. 2022. u 15:59

U OKVIRU inicijative „Digitalno staklo Srbije“ u Zavičajnom muzeju u Paraćinu sutra će biti održano premijerno predstavljanje vintadž mini kolekcije presovanog i duvanog stakla paraćinske Staklare pod nazivom „Paraćinska nostalgija“.

СУТРА РАДИОНИЦА У ПАРАЋИНСКОМ МУЗЕЈУ: Премијерно ће бити представљена винтаџ мини колекција стакла СФС

Foto: Z. Rašić

Kolekciju je osmislio poznati dizajnerski studio „Rimejk“ iz Beograda, a premijera se održava u okviru dvodnevne „Kreativne laboratorije stakla – eksperimentalnog programa za revitalizaciju paraćinskog staklarstva i proslave UN Međunarodne godine stakla.

Osim predstavljanja kolekcije, Antea Arizanović i Jovana Božović koje vode dizajnerski studio „Rimejk“ u  Zavičajnom muzeju sutra će za zainteresovane polaznike voditi i radionicu o cirkularnom kreativnom preduzetništvu, pop-ap intervencijama i primeni listera na staklu, a kasnije će polaznicima pomoći da svako od njih dizajnira svoj stakleni predmet koristeći ove tehnike.

Foto: Z. Rašić

 

Promocija kolekcije je u 12,30 sati. Prva radionica će se održati nakon toga, a druga u subotu u istom terminu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)