LEKOVITE RADIONICE: Mladi Kruševljani sa smetnjama u razvoju oslikavaju i pribor za kuvanje

S. Babović

26. 09. 2022. u 07:40

NEUMORNI čanovi kruševačkog udruženja za pomoć i unapređenje položaja deca i mladih sa smetnjama u razvoju "Osmeh na dlanu" ponovo su osmislili zanimljiv projekat, pa - u okviru posebnih radionica nazvanih "Svi smo različiti, ali jednako važni", zajedno sa prijateljima iz Udruženja za pomoć osobama sa autizmom - oslikavaju kuhinjske daske i varjače.

ЛЕКОВИТЕ РАДИОНИЦЕ: Млади Крушевљани са сметњама у развоју осликавају и прибор за кување

Foto "Fejsbuk"

- Projekat traje četiri meseca i pratiće ga sportsko-rekreativne aktivnosti, kursevi joge, planinarenje na Jastrepcu, te radionice za izradu magneta, privezaka, kolača i suvenira, a planiramo da sve što tada budemo napravili predstavimo sugrađanima na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembra - kaže Svetlana Ivanović, zamenica predsednika udruženja "Osmeh na dlanu".

Foto "Fejsbuk"

Tokom protekle dve godine, podsetimo, njihovi članovi su sugrađane oduševili izradom suvenira, dekorativnih markera za knjige, ukrasnih tegli... Fotografisali su simbole Kruševca, a potom izrađivali suvenire po motivima svog grada.

Foto "Fejsbuk"

Inače, udruženje "Osmeh na dlanu" - sa članovima s najrazličitijim smetnjama: od lake ometenosti, preko mentalnih ili fizičkih poteškoća, do cerebralne paralize i mišićne distrofije - redovna okupljanja organizuje u prostoru alterantivnog kulturnog centra "Gnezdo".

Foto "Fejsbuk"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri