NIŠ NUDI 34 MILIONA: Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj raspisala javni poziv za finansiranje niza mera energetske sanacije

D. MILjKOVIĆ

26. 09. 2022. u 09:40

NIŠKA Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj (KLER) je za domaćinstva raspisala javni poziv iz oblasti energetske sanacije, vredan 34 miliona dinara, a rok za prijavljivanje zainteresovanih ističe 15. oktobra.

НИШ НУДИ 34 МИЛИОНА: Канцеларија за локални економски развој расписала јавни позив за финансирање низа мера енергетске санације

Ivan Pavlović, Foto D. Miljković

Do kraja godine, sredstva bi trebalo da dobiju 300 onih koji ispunjavaju uslove, odnosno prikupe - kako ističu u KLER - ne tako komplikovanu dokumentaciju. Jednako je važno i što je taj broj za 100 veći od lanjskog...

- Pozivamo sva domaćinstva koja bi želela da zamene stolariju, postave termoizolaciju, saniraju i dodatno zaštite krovove, te zamene svoje peći na čvrsto gorivo kotlovima na pelet ili gas. Otvoreni smo i za sve koji nameravaju da nabave toplotne pumpe, ili kolektore za dogorevanje tople vode, a procedura je maksimalno pojednostavljena - kaže Ivan Pavlović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u Nišu, napominjući da sugrađani koji su već ostvarili neko pravo po javnom konkursu, na primer nabivili kotlove, ili su konkurisali za neku drugu meru energetske sanacije, mogu to da učine i ove godine.

Foto Novosti

Po službenoj dužnosti, KLER će pribaviti uverenje od lokalne poreske administracije o izmirivanju ove vrste obaveza, a pribaviće i list nepokretnosti za sva domaćinstva koja se budu odazvala pomenutom javnom pozivu.

- Za zamenu stolarije Nišlije mogu da konkurišu do maksimalnih 140.000, za termoizolaciju do 100.000 ili 200.000 dinara u zavisnosti od površine, ili do 2.000 dinara po kvadratnu. Za kotlove se dobija 85.000 i 95.000 za kondenzacione kotlove na gas i kotlove na biomasu, te 250.000 za toplotne pumpe, odnosno 140.000 dinara za solarne kolektore - objašnjava Pavlović.

POMOĆ

FORMULARI za prijavljivanje mogu da se preuzmu na šalterima Gradskog uslužnog centra, a biće dostupni i na internet prezentaciji Niša, te na sajtu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, u delu za medije. Svima kojima su potrebne dodatne informacije, za postavljanje pitanja je na raspolaganju i elektronska adresa KLER.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina