ZAVRŠENA POSETA PROFESORKI IZ PORTUGALA: Paraćinska škola u projektu “Erazmus plus" (foto)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

23. 09. 2022. u 19:29

OSNOVNA škola “Stevan Jakovljević“ iz Paraćina po drugi put za četiri godine uključena je u projekat „Erazmus +“ koji finansira Evropska unija, što znači da su finansijeri, po rečima direktora te škole Radovana Ilića, prepoznali kvalitet njihove ideje.

ЗАВРШЕНА ПОСЕТА ПРОФЕСОРКИ ИЗ ПОРТУГАЛА: Параћинска школа у пројекту “Еразмус плус (фото)

Foto: OŠ "Stevan Jakovljević"

U skladu sa projektom, Paraćinci su uspostavili saradnju sa školom iz Portugala iz grada Evora.

Pet profesorki iz te škole danas su završile petodnevnu posetu Paraćinu, nakon što su predstavnici OŠ „Stevan Jakovljević“ boravili kod njih u junu isto toliko dana.

- Projekat se zove „Nemaju sve učionice četiri zida“, pa su učenici naše škole i područnih odeljenja imali tokom ove sedmice časove  na otvorenom. Naše  gošće  sa nama su obišle različite ustanove kako bi ih upoznali sa Paraćinom i našom kulturom. U sklopu različitih aktivnosti, između ostalog, učenici iz Davidovca su imali čas u dvorištu, a profesorke i deca su sa domaćinima obišle i Grzu, naše poznato izletište – kaže Ilić.

Paraćinska OŠ „Stevan Jakovljević“ jedna je od malobrojnih u Srbiji koja je u programu „Erazmus plus“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)