AKCIJA USLEDILA POSLE POZIVA ZA POMOĆ: Dvoje nemačkih državljana spaseno na Subri, žena (58) polomila nogu (FOTO)

V. V.

22. 09. 2022. u 00:06

DVOJE nemačkih državljana pronašli su danas u okolini planinarskog doma na Subri pripadnici hercegnovske Službe zaštite i spasavanja sa kolegama iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

АКЦИЈА УСЛЕДИЛА ПОСЛЕ ПОЗИВА ЗА ПОМОЋ: Двоје немачких држављана спасено на Субри, жена (58) поломила ногу (ФОТО)

Foto: Služba zaštite i spasavanja

Poziv za pomoć dobili su iz OKC-a kasnije posle podne nakon čega su četiri pripadnika Službe i Saša Kulinovič iz Agencije krenuli na teren i uz pomoć GPS koordinata pronašli nemačku državljanku (58) koja je prema njihovoj proceni prilikom pada slomila nogu i njenog supruga koji nije povređen.

- Nemačka državljanka bila je uplašena i u bolovima pa smo odmah obavestili hercegnovsku Jedinicu hitne medicinske pomoći koja je na teren uputila svoju ekipu i preuzela povređenu čim smo je spustili do puta, odnosno dela gde može doći vozilo, kazao je šef smene u Službi zaštite i spasavanja Vladimir Pejović.

I ova akcija sa srećnim ishodom bila je povod za novi apel i gostima i meštanima da ne kreću na planinarenje bez stručne vodičke službe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru