ZA TRI DANA STOTINU NOVOOBOLELIH: U Leskovcu i dalje veliki broj zaraženih koronom

I. M.

13. 09. 2022. u 13:11

Zavod za javno zdravlje(ZZJZ) u gradu na Veternici dobio je 275 rezultata Leskovčana koji su, u poslednja 24 časa, testirana na infekciju virus korona. Od tog broja uzoraka pozitivan nalaz ima 48 pacijenata.

ЗА ТРИ ДАНА СТОТИНУ НОВООБОЛЕЛИХ: У Лесковцу и даље велики број заражених короном

Foto: I.M.

U dane minulog vikenda registrovana su još 52 pacijenta iz ovog grada koja su zaražena koronom i to među 169 pristiglih rezultata.

ZZJZ je saopštio najnoviji izveštaj prema kome je, u poslednja 24 časa, dobio rezultate za 386 testiranih pacijenata iz svih opština Jablaničkog okruga, a da je pozitivno 67 ljudi.

Osim 48 zaraženih Leskovčana, među novoobolelima je i osam osoba iz Medveđe, pet iz Bojnika, četiri iz Vlasotinca, a dve iz Lebana.

Njihovu strukturu čine 28 zaposlenih osoba, 21 penzioner, 10 osoba bez posla, sedam učenika i jedno dete, dok se trenutno čeka na rezultate za još 15 pacijenata koji su prethodnih dana uzorkovane u zdravstvenim ustanovama okruga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)