PRODAT PUT KA POLIKLINICI: Zemljište, nekada "Velefarma", ima novog vlasnika

G. Ć.

12. 09. 2022. u 07:23

NAKON što je pre dve godine izgrađena nova pristupna saobraćajnica prema bolničkom kompleksu - Domu zdravlja i Opštoj bolnici "Studenica", Kraljevčani bi neočekivano mogli da ostanu bez starog prilaza ka ovdašnjoj Poliklinici.

ПРОДАТ ПУТ КА ПОЛИКЛИНИЦИ: Земљиштe, некада Велефарма, има новог власника

Foto G. Šljivić

Zemljište sa delom saobraćajnice prema ulazu u Polikliniku, kao i objekat u kojem se nalazi apoteka, a kojima je gazdovala firma "Velefarm" u stečaju, nedavno su na javnom nadmetanju dobili novog, privatnog vlasnika. To je zabrinulo stanovnike grada na Ibru koji se pribojavaju da bi novi gazda mogao da blokira prilaz ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Za prodaju smo saznali tek prilikom raspisivanja javnog poziva, tako da nije bilo vremena da u budžetu za ovu godinu opredelimo sredstva kako bi i učestvovali u nadmetanju, kao i da Skupština donese odluku o pribavljanju te imovine u javnu svojinu grada - pojašnjava dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

On dodaje da iako ni pokušaj da prodaja bude privremeno odložena nije uspeo, građani Kraljeva nemaju razloga za brigu jer će problem biti rešen.

Foto G. Šljivić

- Stupili smo u kontakt sa predstavnicima novog vlasnika, firmom "Vega" i dogovorili sastanak. Uveren sam da ćemo naći rešenje, kao i da će Grad doći u posed tog zemljišta. Prevashodni cilj je da gradska Apotekarska ustanova ostane zakupac kao i do sada. Nećemo dozvoliti da građani kojima je neophodan pristup zdravstvenoj zaštiti ne mogu da dođu do zdravstvenih objekata - naglašava gradonačelnik Terzić. - U kratkom roku učinili smo sve što je u našoj moći, svakodneno se suočavajući sa problemima koji su, poput ovog, nastali pre više od 10 ili 15 godina.

 

ZALOG

KRALjEVAČKA Apotekarska ustanova je svojevremeno gazdovala i zemljištem i objektom ispred Poliklinike, ali su oni pre više od jedne decenije dati kao zalog ove ustanove firmi "Velefarm". Za apoteku je, potom, plaćan zakup, a kada je "Velefarm" otišao u stečaj raspisana je javna prodaja i lokala i zemljišta na kojem se nalazi i deo pristupnog puta ka Poliklinici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru