GRAD SUBOTICA: Fudbalski savez Srbije donirao sportsku opremu klubovima sa teritorije PFS Subotice i Sombora

Novosti online

06. 09. 2022. u 15:35

FUDBALSKI savez Srbije (FSS) nastavio je sa akcijom podele opreme klubovima iz cele Srbije. Na subotičkom Gradskom stadionu danas je, tim povodom, zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković, u prisustvu predsednika Fudbalskog saveza Vojvodine Dragana Simovića i gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, predstavnicima Područnih fudbalskih saveza Subotice i Sombora uručio po 25 garnitura sportske opreme.

ГРАД СУБОТИЦА: Фудбалски савез Србије донирао спортску опрему клубовима са територије ПФС Суботице и Сомбора

Foto: Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić je, tom prlikom, uz izražavanje zahvalnosti Fudbalskom savezu Srbije i zameniku predsednika FSS Nenadu Bjekoviću na doniranoj opremi, izjavio da će ta sportska oprema puno značiti subotičkim klubovima koji se takmiče u gradskoj ligi.

- Na teritoriji Područnog fudbalskog saveza Subotice opremu će dobiti 25 klubova, od kojih je 13 sa područja grada Subotice i svi su članovi gradske fudbalske lige. Ova donacija je značajna za te fudbalske klubove, tim pre što su upravo ti sportski kolektivi u poslednje vreme sve aktivniji u radu sa decom, što je izuzetno važno za razvoj fudbala u našoj sredini. Trudimo se da im obezbedimo što bolje uslove za rad i zato izuzetno cenimo pomoć koju su naši klubovi dobili od Fudbalskog saveza Srbije - istakao je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da je poznato da je Subotica grad sportova u kojem, kako je naveo, funkcioniše više od 150 sportskih kolektiva koji se takmiče u raznim granama sporta i u raznim stepenima takmičenja, od kojih su 28 fudbalski klubovi.

- Subotica je poznata i po Fudbalskom klubu Spartak, dugogodišnjem uspešnom članu Super lige, kao i po Ženskom fudbalskom klubu Spartak, koji je osvajač 13 titula šampiona Srbije i višestruki osvajač Kupa Srbije. Manje je poznato, a mi Subotičani se i time ponosimo, da je najstariji fudbalski klub u našoj zemlji FK Bačka, osnovan 1901. godine, koji je prošle godine obeležio 120 godina postojanja - naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Dragan Simović je kazao da mu je drago što je podela paketa sportske opreme koju donira Fudbalski savez Srbije upriličena upravo u Subotici i da i Fudbalski savez Vojvodine nastoji da pomogne rad manjih fudbalskih klubova.

- Dragoceni su nam upravo ti mali fudbalski klubovi koji naše mališane odvajaju od ekrana i tableta i dovode ih na fudbalski teren. Fudbalski savez Srbije, i pored širokog spektra obaveza, vodi računa i o takvim fudbalskim klubovima, tako da ćemo i mi iz Fudbalskog saveza Vojvodine ubuduće usmeriti pažnju na male fudbalske klubove koji se nadmeću u nižim rangovima takmičenja - kazao je Dragan Simović.

U ime FSS, prisutnima se obratio Nenad Bjeković koji je, uz podsećanje da je i on odrastao u maloj sredini, istakao da zna koliko će za male fudbalske klubove značiti ova sportska oprema.

- Svestan sam da to nije ništa posebno, ali klubovima koji su baza srpskog fudbala može da bude od velike koristi. Izvesno je da ćemo i ubuduće pomagati amaterske klubove. Želim da vam nova oprema donese sreću i da u njoj ostvarite zacrtane ciljeve - naglasio je, između ostalog, Nenad Bjeković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)