HUMANA AKCIJA U VRANJU: Čuvaju uspomenu na roditelje i pomažu školovanje dece koja su ostala bez roditelja

J. S.

06. 09. 2022. u 11:37

U znak sećanja na svoje roditelje koji su 2021. godine preminuli od kovida 19, njihova deca Tijana i Bojan Mitić su u martu ove godine osnovali fondacije koja nosi imena njihovih roditelja „Slađana i Dragomir Mitić“.

ХУМАНА АКЦИЈА У ВРАЊУ: Чувају успомену на родитеље и помажу школовање деце која су остала без родитеља

Foto D. Milovanović

Oni žele da na ovaj način neguju sećanja na roditelje koji su i sami bili stipendisti velikih firmi iz Vranja, ali i pravi mentori, pomažući mladima u obrazovanju.
Cilj dobročinstva i ideja vodilja kod osnivanja ovog fonda je da podrži obrazovanje dece u Vranju i omogući im uspešno školovanje.
- Istrajni u svojoj nameri i u saradnji sa Centrom za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost inicirali su akciju pomoći daljem obrazovanju i školovanju dece koja su tokom pandemije ostala bez jednog ili oba roditelja. Javni poziv i akcija simbolično padaju u vreme godišnjeg pomena kao znak sećanje na naše preminule roditelje, ali i na početku školske godine dajući novu nadu za boljim danima – kaže Tijana Mitić.
Neformalna grupa Ženski solidarni front, koja radi pri Centru za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost i koja je prošle godine sprovela široku akciju pomoći porodicama, tačnije deci koja su ostala bez roditelja u periodu pametnije je logistička i tehnička podrška na zadovoljstvo svih okupljenih oko ove ideje.
- Zaista nam je zadovoljstvo što su ljudi prepoznali naš trud i još nam je važnije što ta deca neće biti zaboravljena, već će i dalje zajednica biti uz njih – kaže Rosa Drmonjić, predstavnica Ženskog solidarnog fronta.
U narednom periodu zainteresovani se mogu prijaviti za pomoć, a njihova imena će kao i u dosadašnjim akcijama biti samo predmet ugovora o donaciji i neće biti objavljena u javnosti. Javni poziv za kampanju traje od 5. do 26. septembra 2022. godine.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega