NEVREME NAPRAVILO BRDO PROBLEMA U VOJVODINI: Sivac bio bez struje i vode, u Crvenki vetar čupao drveće

Z. G. - Z. R.

21. 08. 2022. u 19:21

POSLE dužeg sušnog perioda i ekstremno visokih temperatura poslednjih dana, u susednim selima Crvenka i Sivac tokom vikenda pala je obilnija kiša, koja je bila praćena olujnim nevremenom.

НЕВРЕМЕ НАПРАВИЛО БРДО ПРОБЛЕМА У ВОЈВОДИНИ: Сивац био без струје и воде, у Црвенки ветар чупао дрвеће

Foto: D. S.

U Crvenki je vetar čupao drveće, koje je oštetilo pojedine automobile, a u Sivcu se, u Balkanskoj ulici, na jednoj kući prevrnuo limeni krov. U Ulici Kamenka Rajića palo je drvo na električni vod, zbog čega je veći deo Sivca bio bez struje i vode.

Nevreme praćeno jakim pljuskom, olujnim vetrom i grmljavinom, koje je pogodilo Novi Sad u nedelju juče mnogih ulica u gradu a automobila zaglavljenih u vodi bilo je određeno vreme i na delovima pojedinih gradskih bulevara.

Gradske službe i sva novosadska javno-komunalna preduzeća bila su angažovana u punom kapacitetu, na otklanjanju posledica vremenske nepogode, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

- Prema informacijama iz JKP "Vodovod i kanalizacija", od dva do četiri časa je na devet kišomernih stanica na urbanom gradskom području palo 40 litara kiše po kvadratnom metru za 20 minuta, odnosno tri puta više nego što kanalizacioni sistem može da primi - precizirano je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest