“ART TIM“ U PROJEKTU RAZMENE KULTURNIH VREDNOSTI: U Paraćinu od ponedeljka međunarodna izložba fotografija

Зорана Рашић
Zorana Rašić

20. 08. 2022. u 14:32

NAJMLAĐA paraćinska foto grupa „Art tim“ dobila je veliko priznanje pozivom koji joj je uputila Međunarodna umetnička asocijacija (IAAP) da bude deo projekta razmene kulturnih vrednosti kroz izložbu fotografija.

“АРТ ТИМ“ У ПРОЈЕКТУ РАЗМЕНЕ КУЛТУРНИХ ВРЕДНОСТИ: У Параћину од понедељка међународна изложба фотографија

Foto: Art tim

 Poziv je bio logičan s obzirom na veliki broj međnarodnih izložbi u kojima su fotografi „Art tima“ do sada učestvovali, pa su radovi devetoro Paraćinaca ove grupe postali deo međunarodne izložbe sa više od trideset fotografija iz Srbije, Turske, Severne Makedonije i Albanije.

Foto: Aleksandar Stojanović

Manastir

Izložba je već predstavljena u Turskoj i bila je dosta posećena, a od ponedeljka, 22. avgusta, biće postavljena u Paraćinu u Galeriji „U prolazu“ Biblioteke „Dr Vićentije Rakić“.

- U pitanju je potprojekat u okviru Projekta za regionalni razvoj kulturnih vrednosti koji podržava Evropska unija. Cilj projekta je održivi dijalog među ovim zemljama tako što će se kroz fotografiju razmeniti njihove kulturne vrednosti. „Art tim“ je pozvan da predstavlja Srbiju od strane IAAP i zastupljen je radovima Maje Stojanović, Nevenke Milojković, Aleksandra Stojanovića, Vladana Đorđevića, Mateja Đorđevića, Bobana Radovanovića, Zorana Matića, Bojana Petrovića i Ivana Rakića. Na izložbi u Paraćinu naći će se i fotografija desetog autora Vladimira Milićevića, našeg člana i predsednika opštine Paraćin – kaže Nataša Petrović, predsednica „Art tima“.

Foto: Matej Đorđević

Tri devojke kod Petrusa

Otvaranje međunarodne izložbe u Paraćinu zakazano je za 19 sati.

 Postavka će u Galeriji „U prolazu“ ostati do nedelje, 28. avgusta. Potom će biti prikazana u Severnoj Makedoniji i Albaniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna