IZGORELE ČETIRI ZGRADE U OKOLINI ALEKSANDROVCA: Šteta ogromna - uništena mehanizacija i stočna hrana

S. BABOVIĆ

12. 08. 2022. u 15:20

ČETIRI pomoćne zgrade u domaćinstvima u selu Ljubinci kod Aleksandrovca izgorele se u požaru, čime je u Rasinskom okrugu posle par meseci, na žalost, prekinut mirniji period bez požara u naseljima.

ИЗГОРЕЛЕ ЧЕТИРИ ЗГРАДЕ У ОКОЛИНИ АЛЕКСАНДРОВЦА: Штета огромна - уништена механизација и сточна храна

Foto: Informativna služba Aleksandrovac

Pretpostavlja se da su neispravne instalacije krive za vatru koja se brzo proširila na ekonomske objekte u vlasništvu Miloša Ilća, Milana i Branislava Rilaka u Župi.

Sprečeno je da se požar proširi na porodične kuće, ali je zato nastradala skladištena stočna hrana i poljoprivredna mehanizacija.

- Šteta je neusumnjivo velika i iznosi više desetina hiljada evra, ali je najvažnije da nije bilo poređenih i da je izbegnutoo širenje vatrene stihije na naše porodične kuće - kaže domaćin Miloš Ilić.

Prema podacima opštinske informativne službe, na licu mesta brzo su intervenisali vatrogasci iz Aleksandrovca i Brusa, kao i radnici JKP. Drugu polovinu prošle i prva tri meseca ove godine potresali su brojni požari u Rasinskom okrugu. Prema saznanjima “Novosti”, u tom periodu je pet porodica ostalo bez doma.

Foto: Informativna služba Aleksandrovac

Meštanin Dragan Jovanović (61) izgubio je život u kući u požaru u selu Blaževo, kod Brusa, dok je u istoj opštini Milan Nikoliće(70) ostao bez kuće. Samohrani otac troje dece Marko Dubovac iz Krive reke izgubio je dom u novembru 2021. godine, a bez kuće je ove zime u selu Starci kod Aleksandrovca ostala četvoročlana porodica Marković. Prošle jeseni, porodica Gašić iz Gornjih Vratara u požaru je ostala bez kompletne poljoprivredne mehanizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)