VRŠAC U ZNAKU NIKOLE TESLE: Izložbe o slavnom srpskom naučniku u okviru "Kulturnog leta"

J. J. B.

12. 08. 2022. u 08:10

VRŠAC će do 20. avgusta biti u znaku Nikole Tesle.

ВРШАЦ У ЗНАКУ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ: Изложбе о славном српском научнику у оквиру Културног лета

Foto: J. J. Baljak

U okviru manifestacije "Vršačko kulturno leto", u tom gradu su otvorene dve izložbe posvećene slavnom srpskom naučniku, koje su priredili autori iz Italije i Austrije.

U desnom ulazu Doma vojske nalazi se izložba akvarela italijanskog arhitekte i ilustratora Danielea Meučija "Nikola Tesla, čovek koji je oblikovao budućnost", koja na 30 panela prikazuje detalje nesvakidašnjeg života našeg genija. Ti radovi su rezultat rada na prvoj grafičkoj noveli o Tesli, koja je objavljena prošlog decembra u Italiji.

Druga izložba "Nikola Tesla i Visoka tehnička škola u Gracu", koja će večeras biti otvorena u levom ulazu Doma vojske, posvećena je periodu koji je ovaj Srbin proveo u tom austrijskom gradu. Takođe, govori i o tome kako su njegova tehnička dostignuća i ideje uticali na nauku, industriju i razvoj obrazovne institucije u Gracu, koju je pohađao od 1875. do 1878. godine.

Ulaz je besplatan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)