"OSVEŽI GRAD IDEJAMA MLADIH": Poziv mladim Leskovčanima na građanski aktivizam

I. M.

11. 08. 2022. u 22:46

Mladi Leskovčani će na Međunaordni dan mladih, 12. avgusta, imati priliku da svojim sugestijama i predlozima utiču na poboljšanje njihovog položaja u društvu.

ОСВЕЖИ ГРАД ИДЕЈАМА МЛАДИХ: Позив младим Лесковчанима на грађански активизам

foto: I.Mitić

Oni će u okviru akcije Udruženja „Tim 42“ pod nazivom „Osveži grad idejama mladih“, u narednih mesec dana, preko onlajn formulara ukazivati na probleme sa kojima se suočavaju i davati ideje kako da Leskovac postane lepši i bolji grad za život mladih.

Najbolji predlozi iz upitnika koji će popunjavati biće prosleđeni gradskoj Kancelariji za mlade i lokalnoj samoupravi. Cilj je direktna komunikacija mladih i lokalnih vlasti u kontekstu realizacije pojedinih prikupljenih sugestija.

Na Međunarodni dan mladih „Tim 42“ postaviće i štand u centru grada, od 20 do 22 časa, kako bi se mladi obavestili o tome kako da aktivno učestvuju u donošenju odluka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)