GUME IZ SREMA IDU U AMERIKU: Iz novog pogona japanskog giganta "Tojo tajersa" u Inđiji krenuo prvi kontingent pneumatika

S. Kostić

11. 08. 2022. u 09:26

POSLE godinu dana i osam meseci kako je položen kamen temeljac najvećeg proizvođača guma na svetu, japanske kompanije "Tojo tajers", iz novog pogona u Inđiji krenula je prva isporuka od 540 guma prema Severnoj Americi.

ГУМЕ ИЗ СРЕМА ИДУ У АМЕРИКУ: Из новог погона јапанског гиганта Тојо тајерса у Инђији кренуо први контингент пнеуматика

Kamion sa prvim gumama proizvedenim u Inđiji krenuo u Ameriku, Foto Opština Inđija

Kamion sa prvom isporukom guma ispratili su ambasador Japana u Republici Srbiji Takahiko Kacumata, generalni direktor "Tojo tajers Srbija" Joji Imura, direktor nove fabrike u Inđiji Ajkut Gidergi, predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak, kao i ostali predstavnici menadžmenta kompanije i zaposlenih.

- Pre nekoliko godina teško da smo mogli da zamislimo u Inđiji ovako veliku svetsku kompaniju, a danas smo ovde da iz novog pogona pošaljemo prvi kontingent guma na američko tržište - rekao je Gak i poželeo srećan početak.

Japanski ambasador Kacumata podsetio se kada je u decembru pre dve godine došao u Srbiju kao ambasador.

- Moja prva poseta je bila upravo ovde. Uprkos pandemiji, "Tojo tajers" je izgradio svoju savremenu fabriku. Ove godine je 140 godina prijateljskih odnosa Japana i Srbije i otvaranje ove fabrike u decembru biće važan događaj za taj jubilej - rekao je ambasador Kacumata zahvalivši Vladi Srbije na podršci kao i Opštini Inđija.

Gak i Imura, Foto Opština Inđija

Generalni direktor "Tojo tajersa" u Srbiji Joji Imura zahvalio se svima što je ideja o prvoj fabrici u Evropi postala stvarna.

- Ovo je prva isporuka iz "Tojo tajersa Srbija" za američko tržište. Potrošači u Americi će već za nekoliko meseci voziti svoje automobile sa gumama proizvedenim u ovoj fabrici. Naš sledeći cilj je dostizanje proizvodnje punim kapacitetom. Već se osećam ushićenim kad pomislim da će za manje od godinu dana ovaj utovarni prostor biti prepun naših proizvoda, pripremajući se da krenu na put širom sveta - rekao je Imura.

POSAO ZA 560 RADNIKA

Na površini od 63 hektara građevinskog zemljišta u Inđiji, prva fabrika koju je "Tojo tajers" otvora u Evropi treba da bude gotova do decembra kada se i planira svečano otvaranje. U prvoj fazi posao će dobiti oko 560 radnika.

POZNATI KLIJENTI

U fabrici u Inđiji, kako najavljuju iz kompanije, na godišnjem nivou proizvodiće se pet miliona "tojo" guma, a njeni klijenti biće poznati svetski brendovi poput "micubišija", "audija", "folksvagena" i "poršea".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista