VISINSKI SKOKOVI U VODU KRAJ PRIJEPOLJA: Prvi put učestvovao i osvojio pobednički pehar

A.Rovčanin

07. 08. 2022. u 17:38

CRNOGORAC Evald Krnić iz Tuzi, pobednik je takmičenja u visinskim skokovima u vodu, “Memorijal Pajo Potežica”, održanom u nedelju na jednoj od najlepših prijepoljskih plaža Petrovac.

ВИСИНСКИ СКОКОВИ У ВОДУ КРАЈ ПРИЈЕПОЉА: Први пут учествовао и освојио победнички пехар

Foto: A.Rovčanin

Drugo mesto pripalo je Danku Dangubiću iz Konjica, dok je treći bio Stefan Jevtić iz Valjeva.

Sa kamene skakaonice visoke 16 metara svoje umeće pokazalo je 12 takmičara iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Evaldu Krniću ovo je prvo učešće u skokovima na plaži kraj Prijepolja, pobednički pehar podigao je u jakoj konkurenciji.

On navodi da je lep osećaj trijumfovati pred brojnom publikom, ali i da je najbitnije da su svi skakači bezbedno izveli skokove i završili nadmetanje bez povreda.

– Drago mi je što sam na prvom učešću odneo pobedu, ali najdrže mi je što je sve završeno kako treba, jer u ekstremnim sportovima to je najbitnije. Svi smo mi prijatelji i drugari, čim se takmičenje završi rivalitet prestaje – kazao je Evald.

Foto: A.Rovčanin

On je novinarima otkrio i da se za dva dana ženi te da će odmah nakon svadbe nastaviti da skače i već u petak putuje u Bosnu i Hercegovinu, gde će nastupiti u Jajcu.

Skokovi u vodu, održavaju se od 1998. godine a svake godine ovaj vid sportske manifestacije postaje sve masovniji i značajniji, za prijepoljski kraj.

Foto: A.Rovčanin

Tamičenje “Memorijal Pajo Potežica”, nosi ime od 2007. godine u spomen na Paja Potežicu, čoveka koji je načinio veliki poduhvat i od jedne divlje plaže napravio pristojno kupalište. Uložio je dosta svog rada i truda ugrađujući i deo sebe u Petrovac.

Turistička organizacija Prijepolje je i ove godine, pored pehara, obezbedila novčane nagrade za prvo, drugo i treće mesto.

Inače, skokove na plaži Petrovac posmatralo je nekoliko stotina posetilaca iz Prijepolja i susednih opština.

BONUS VIDEO:

ON JE NAJHRABRIJI: Evald Krnić iz Crne Gore pobednik skokova u Petrovcu kraj Prijepolja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)