USPOMENA NA VELIKANE: Tradicionalni "Dani Bate Stojkovića" od 9. do 11. avgusta u Vrnjačkoj Banji

G. ĆIROVIĆ

04. 08. 2022. u 11:14

Tradicionalni, 12. po redu „Dani Bate Stojkovića“ biće održani od 9. do 11. avgusta u Vrnjačkoj Banji, u kojoj je jedan od velikana jugoslovenskog i srpskog glumišta bio čest i rado viđen gost.

УСПОМЕНА НА ВЕЛИКАНЕ: Традиционални Дани Бате Стојковића од 9. до 11. августа у Врњачкој Бањи

G.Šljivić

Uz evociranje uspomena na legendarnog Batu, centralna manifestacija biće održana 9. avgusta u glumačkom „Parku sećanja“, u kojem su simbolično posađena stabla različitog drveća posvećena našim preminulim glumačkim velikanima, a najavljeno je učešće glumaca Milana Cacija Mihajlovića, Nade Blam, Mine Lazarević, studenata Akademije umetnosti, pesnika, pevača, i kompozitora Ljube Manasijevića, klarinetiste Darka Perčevića i mnogih drugih.

- Koncept programa je osmišljen kao sećanje na Batu i na ostale naše legendarne glumce koji su ostavili neizbrisiv trag na velikom i malom ekranu i daskama koje život znače - kaže Nikola Džamić, inicijator i osnivač ove manifestacije koja se tradicionalno održava uoči Festivala filmskog scenarija.

G.Šljivić

Nikola Džamić

Nakon programa u parku, na letnjoj pozornici koja nosi upravo ime Danila Bate Stojkovića biće upriličene besplatne projekcije filmova „Ko to tamo peva“ i „Varljivo leto 68“ u kojima je Bata ostvario fantastične role. Na istom mestu, 10. avgusta biće izvedena predstava „Hamlet u selu Mrduša Donja“, a dan kasnije pozorište „Dragoljub Milosavljević Gula“ iz Petrovca na Mlavi izvešće predstavu „Ne očajavajte nikad“ po tekstu Branislava Nušića, a u režiji Miloša Jagodića.

- Na Batin rođendan, 11. avgusta, posetićemo njegovu spomen radnu sobu otvorenu u Vrnjačkoj Banji početkom ove godine povodom dve decenije od njegove smrti – dodaje Džamić. - Posebna veza između Vrnjčana i Bate je odavno poznata, a mi se na ovaj način trudimo da mu svake godine odamo zaslužene počasti.

G.Šljivić

Spomen-soba Danila Bate Stojkovića u Vrnjačkoj Banji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)