AZIL ZA LUTALICE DUPLO VEĆI I BLIŽI: Novo prihvatilište za napuštene pse u Kruševcu (FOTO)

S.Babović

03. 08. 2022. u 14:43

GRADNjA novog prihvatilišta za napuštene pse počela je na Jasičkom putu u Kruševcu.

АЗИЛ ЗА ЛУТАЛИЦЕ ДУПЛО ВЕЋИ И БЛИЖИ: Ново прихватилиште за напуштене псе у Крушевцу (ФОТО)

Foto: ORPAK

Iako na periferiji, azil za lutalice biće značajno bliži i pristupačniji u odnosu na postojeći u selu Srnje. U JKP Kruševac predočavaju da će nov prostor biti na oko 500 kvadrata, i to do drugih objekata ovog preduzeća, staklenika i rasadnika cveća. Završetak svih radova predviđen je u prvoj polovini naredne godine - iznose u JKP Kruševac.

U azilu u Srnju trenutno je smešteno 300 pasa. U toku godine ih se, prema podacima JKP, udomi od 40 do 50. Očekuje se da svoje aktivnosti u novom prihvatilištu ima i Organizacija za zaštitu i prava životinja ORPAK.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani