U NEGOTINU FESTIVAL ALTERNATIVNE MUZIKE: Nojz Fest ukupio domaće bendove

S. M. J.

31. 07. 2022. u 20:56

PRVI Nojz Fest u Negotinu, u organizaciji udruženja SUPA (Sport, Umetnost, Priroda, Alternativa), bio je u znaku negotinskih bendova.

У НЕГОТИНУ ФЕСТИВАЛ АЛТЕРНАТИВНЕ МУЗИKЕ: Нојз Фест укупио домаће бендове

Foto: S.M.Jovanović

Na Nojz Festu, prvom koji afirmiše bendove alternativnog žanra, učestvovala su četiri negotinska benda. Čast da otvore festival pripao je mladom pank-hardkoru bendu “Empti Majndid”, trojcu od 13 do 19 godina, koji je nedavno nastupio i na “Majskim svečanostima”. U programu, koji je zamišljen kao festival koji pokreće mlade snage i afirmisane bendove, nastupio je i „Sikter“, pobednik Velikogradištanske gitarijade 2019, zatim i ovogodišnji pobednik Požarevačke gitarijade  “Radiomasiv” i na kraju iskusni trojac “Fubar”, učesnik brojnih festivala i koncerata širom zemlje.

- Za Nojz Fest smo se odlučili da bi i nama, ali i tim nekim mladim ljudima koji sviraju i onima koji vole muziku bilo lepo. Želeli smo da ponudimo neke druge sadržaje. Negotin je mali grad, svi se znamo, svi znamo ko je mlad i kreativan, tako da nije loše upotrebiti tu neku snagu - kaže Davor Rajić, predsednik Udruženja SUPA.

Prvi Noiz Fest, ističu u Udruženju SUPA, bio je posvećen domaćim snagama, sa tendencijom da naredne godine festival ponudi publici afirmisane bendove alternativnog talasa, koji i te kako imaju svoju publiku i veliki uticaj na muzičkoj sceni Srbije i regiona, ali i druge  sadržaje, poput radionica, tribina, izložbi i ostalih programa alternativne kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024