RADIONICE ZA MALE NAUČNIKE: Uz koncerte najavljen i program "Noć u muzeju"

Z. Gligorijević

30. 07. 2022. u 06:01

OVOGODIŠNjI program "Prirodnjačkog centra Srbije" u Svilajncu će - pored "vođenih" tura i bioskopskih projekcija - biti obogaćen i edukativnim radionicama koje su namenjene prvenstveno deci i cilj im je da kod mališana probude želju da se bave naukom.

РАДИОНИЦЕ ЗА МАЛЕ НАУЧНИКЕ: Уз концерте најављен и програм Ноћ у музеју

Foto Z. Gligorijević

Predviđeno je, tako, da najmlađi posetioci dobiju priliku da naprave svoj ram za slikanje, naprave različite skulpture fosila, proučavaju geološku prošlost naše planete i upoznaju prirodu baš onakvu kakva jeste.

Nadalje, svakog vikenda biće održavani i koncerti, pa je već za sutra u 19 sati najavljen nastup Baneta Rosića, koji se takođe prvenstveno obraća najmlađoj publici.

Najavljena je i tradicionalna manifestacija "Noć u muzeju", u okviru koje će svi posetioci imati priliku da u potpunom mraku, pomoću baterijskih lampi, šetaju kroz muzejske postavke - što se do sada pokazalo kao neverovatno iskustvo i zaista poseban doživljaj...

Foto Z. Gligorijević

Još jedna pogodnost je i činjenica da uz kupljenu ulaznicu za "Prirodnjački centar Srbije" svi posetioci dobijaju i pravo na besplatan ulaz na gradske bazene koji se nalaze odmah pored ove ustanove. To je, podsećaju Svilajnčani, jedinstven spoj nauke, obrazovanja i zabave na jednom mestu, kakav ne postoji bilo gde u Evropi.

Inače, ovu ustanovu godišnje poseti oko 100.000 znatiželjnika, a najveći deo čine - porodične posete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede