ODGOVARAĆE SVAKO KO JE SPROVODIO NASILJE Vučević: Nikakvi mirni aktivisti se juče nisu okupili

Novosti online

22. 07. 2022. u 12:12

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević osvrnuo se na jučerašnje proteste kojima su aktivisti preorijentisani u demonstrante nasilnim putem želeli da prekinu sednicu na kojoj je usvojen Generalni urbanistički plan grada do 2030. godine.

ОДГОВАРАЋЕ СВАКО КО ЈЕ СПРОВОДИО НАСИЉЕ Вучевић: Никакви мирни активисти се јуче нису окупили

Foto N. Karlić

Pred početak sednice došlo je do sukoba demonstranata sa policijom i obezbeđenjem, pri čemu su srušili ogradu, bacali farbe, suzavac i dimne bombe na policiju, otimali štit od policije, gazili zelenu površinu da bi došli do Skupštine. Gradonačelnik je najoštrije osudio svaki vid nasilja koji se juče dogodio i izrazio nadu da će svako od njih odgovarati pred licem pravde.

– Mislim da dolazi do klasične zloupotrebe teza i neverovatne medijske harange i hajke na grad, državu i državne organe. Radi se o potpunoj zameni teza. Nikakvi mirni aktivisti se nisu okupili, nego su došli ljudi koji su hteli da prekinu sednicu Skupštine grada. Oni su javno rekli: „Naš je cilj da prekinemo Skupštinu“, dakle nisu došli ni u kakvoj dobroj veri i nameri – naveo je Vučević i dodao da su u pozivima govorili da se ponesu maske i voda, a svako ko je iole priseban i racionalan reći će da je to priprema za suzavce.

Prvi čovek Novog Sada je podvukao da nikada neće dozvoliti da iko ne dozvoljava rad odbornicima, izabranim predstavnicima grada Novog Sada na izborima i nikada niko neće moći prekidati sednice Skupštine grada.

NISU PRIVOĐENI MIRNI PROTESTANTI, TUŽILAŠTVO ĆE, NADAM SE, RADITI SVOJ POSAO

– Niko nije privođen ko je bio miran. Valjda je trebalo da dozvolimo da neko prebije nekog odbornika ili člana Gradskog veća i mene kao prvu metu, pa bi onda to bio vrhunac demokratije. Ja se zalažem da odgovaraju svi oni koji su juče sprovodili nasilje, koji su napadali policajce i službena ovlašćena lica za bezbednost, koji rade u registrovanim firmama za fizičko-tehničko obezbeđenje, kao i svi oni koji ruše ograde, bacaju farbe i suzavac, dimne bombe na policiju, ko otima štit od policije, gaze zelene površine da bi došli do Skupštine. Nadam se da će policija i tužilaštvo dalje da rade svoj posao i da će zaštititi legalno i legitimno izabrane predstavnike građana Novog Sada – istakao je Vučević.

MOST ĆE BITI IZGRAĐEN U ROKU, SVE SUPROTNO NIJE DEMOKRATIJA VEĆ ANARHIJA

Još jednom je naglasio da će most biti izgrađen u ugovorenim rokovima, jer sve suprotno tome ne bi bila demokratija, već anarhija.

SVEGA 70-80 PROTESTANATA, TAČAN BROJ DAĆE POLICIJA

Po njegovim rečima, na jučerašnjem protestu se okupilo 70-80 ljudi, a tačan broj privedenih će danas ozvaničiti MUP Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)