NOVA DEPONIJA STIGLA KAO SPAS: Martinci i Kuzmin rešili problem otpada

S. Kostić

21. 07. 2022. u 10:52

OPREMANjE sanitarne deponije za animalni otpad, rešen je višegodišnji problem odlaganja uginulih životinja na području sela Martinci i Kuzmin, koji spadaju u najveće uzgajivače svinja.

НОВА ДЕПОНИЈА СТИГЛА КАО СПАС: Мартинци и Кузмин решили проблем отпада

Foto S. K.

- Ova deponija, odnosno spremište urađeno je slično kao i u Laćarku. Postavljena su četiri kontejnera, izbetonirana je površina od 200 kvadrata i postavljena je zaštitna žičana ograda, koja sprečava iznošenje uginulih životinja od strane drugih životinja - rekao je Dražen Riđošić, načelnik Gradske uprave za socijalnu i zdravstvenu zaštitu životne sredine i istakao da je prilikom obilaska naseljenih mesta ove opštine video da građani odlažu animalni otpad u atarima, prilaznim putevima i kanalima i apelovao da to više ne rade.

Dražen Riđošić, Foto S. K.

- Mislim da smo napravili iskorak ka napretku u ekologiji, ali prvo moramo da krenemo od samih nas i da korigujemo ono što smo do sada radili - kazao je Darko Gavrilović, zamenik predsednika Saveta mesne zajednice Martinci.

BESPLATNO

MI imamo uslugu koja je besplatna za naše meštane, a to je prikupljanje animalnog otpada na kućnoj adresi. Svaki drugi dan u svakom selu ide vozilo seoskog higijeničara koje vrši uslugu prikupljanja i koja je besplatna za stanovnike Martinaca i Kuzmina - naglasio je Stevan Savčić, član Saveta MZ Kuzmin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede