UZ IGRU I BOLEST LAKŠA: Pedijatrija zrenjaninske bolnice dobila vrtić (FOTO)

B. GRUJIĆ

19. 07. 2022. u 06:20

ZRENjANINSKA bolnica je verovatno jedina zdravstvena ustanova u Srbiji koja na odeljenju pedijatrije ima svoj vrtić.

УЗ ИГРУ И БОЛЕСТ ЛАКША: Педијатрија зрењанинске болнице добила вртић (ФОТО)

Foto: Predškolska ustanova Zrenjanin

Prostor ovog obdaništa nedavno je adaptiran i opremljen novim nameštajem. Imaće jednu vaspitnu grupu koju će pahađati deca na bolničkom lečenju.

Ovaj vrtić deo je projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kako bi se unapredile dostupnost, kvaliteta i pravednost predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Cilj je i jačanje kapaciteta institucija i organizacija u jedinicama lokalne samouprave za pružanje usluga deci i porodicama iz osetljivih društvenih grupa.

SARADNjA

PROJEKAT se u Zrenjaninu realizuje kroz saradnju grada, Predškolske ustanove Zrenjanin, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta, Doma zdravlja, zrenjaninske bolnice i udruženja "Ostanimo budni".

- Opremili smo radnu sobu bolničkog vrtića novim nameštajem, rashladnim uređajem, IKT opremom, igračkama, literaturom za decu i vaspitače i drugim didaktičkim sredstvima - naglasila je Tatjana Lojović, koordinator projekta "Sa osmehom u vrtić" i pomoćnik direktora Predškolske ustanove u Zrenjaninu. Sredstva za opremanje delom je obezbedila Predškolska ustanova, a delom iz fonda projekta.

Direktor zrenjaninske bolnice dr Igor Kitaresku zahvalio je Ministarstvu prosvete.

- Po mom saznanju, ovaj vrtić je jedini takvog tipa u Srbiji i zbog toga smo posebno ponosni i nadamo se da će i u narednom periodu naši najmlađi sugrađani, ako već moraju da borave u bolnici, taj period lakše prebroditi u ambijentu vrtića - istakao je dr Kitaresku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024