LITIJOM STIGLA I ČUDOTVORNA IKONA: Sa Svete Gore u novi hram u Rumi doneta kopija ikone Presvete Bogorodice Mlekopitateljnice

S. Kostić

18. 07. 2022. u 08:12

KOPIJA čudotvorne ikone Presvete Bogorodice Mlekopitateljnice, koja je u Rumu stigla sa Svete Gore, proteklog vikenda doneta je u novi hram koji se gradi u izletištu Borkovac.

ЛИТИЈОМ СТИГЛА И ЧУДОТВОРНА ИКОНА: Са Свете Горе у нови храм у Руми донета копија иконе Пресвете Богородице Млекопитатељнице

Foto Opština Ruma

Nova crkva biće peti gradski pravoslavni hram, a posvećena upravo ovoj ikoni, koja je iz Hrama silaska Svetog Duha na apostole iz centra Rume, velikom litijom doneta u Borkovac.

- Velika nam je čast da kao predstavnici lokalne samouprave učestvujemo u ovoj litiji, što ćemo doprineti na svoj način izgradnji ove pravoslavne crkve i što ćemo se moliti Bogu i nadati se da će nam presveta Bogorodica podariti milost i zdravlje - istakla je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

U dugoj litiji koju su pored sveštenstva pravoslavne crkve činili i predstavnici javnih preduzeća, lokalne samouprave, ulicama Rume uključivali su se i građani u hod koji je bio u čast Presvete Bogorodice. Ovom prilikom episkop sremski Vasilije osvetio je zvona i krst u Borkovcu. Crkva je počela da se gradi u leto prošle godine, a porodica Dragišić darivala je zemljište kao i početna sredstva za izgradnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PEČAT VEKOVNOM PRIJATELJSTVU: Izložba „Kraljevo u srpsko-francuskim vezama“ povodom imendana grada na Ibru (FOTO)