DA POSTANEMO DOBRI LJUDI: Prijem za najuspešnije učenike Kikinde, Jovan Ludajić, đak generacije, ima važnu poruku

R. Šegrt

16. 07. 2022. u 05:20

ZNANjE je izuzetno važno za budućnost, ali je najvažnije da postanemo dobri ljudi. U današnje vreme često se akcenat stavlja na materijalne stvari što nije dobro.

ДА ПОСТАНЕМО ДОБРИ ЉУДИ: Пријем за најуспешније ученике Кикинде, Јован Лудајић, ђак генерације, има важну поруку

Najbolji učenici osnovnih i srednjih škola u Kikindi, Foto R. Šegrt

Više bi trebalo da se ceni znanje. Izgubili smo tradicionalni sistem vrednosti koji su poslednji imali naše bake i deke.

Ovu važnu poruku svojim vršnjacima juče je uputio Jovan Ludajić, đak generacije Tehničke škole u Kikindi, a sada već student FTN u Novom Sadu. Na prijemu u Gradskoj kući, koji je organizovan za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola, mladi Ludajić je rekao da ima nešto važnije od ocena i poklona.

- Trudim se da se mojim prijateljima i u mom okruženju tako predstavim i uvek polazim od sebe, važno mi je da budem dobar čovek - poručio je mladi Ludajić, koji je upisao FTN, smer računarstvo i automatika i već sada planira i master studije.

- U srednjoj školi sam bio na smeru informacione tehnologije. Izbor za đaka generacije je kruna četvorogodišnjeg rada i zalaganja, kako u školi, tako i van nastave. Išao sam na takmičenja iz matematike, programiranja i fizike.

Jovan Ludajić, Foto R. Šegrt

Lepu poruku poslala je i Mia Pastor, najuspešnija učenica OŠ "Sveti Sava", koja je upisala kikindsku gimnaziju.

- Moja drugarica je bila jednako uspešna i do samog kraja nismo znale koja će biti đak generacije. Ali među nama nije bilo rivaliteta, već smo jedna drugoj bili podstrek da budemo još bolje. Nije bilo rivaliteta u smislu zavisti - navela je Mia.

Mia Pastor, Foto R. Šegrt

Prijem u gradskoj kući u Kikindi za najuspešnije đake četiri srednje i 15 osnovnih škola organizovali su gradonačelnik Nikola Lukač i članica Gradskog veća Valentina Mickovski. Svakom od njih uručili su poklon, mobilni telefon čija je vrednost nešto veća od 200 evra.

- Najbolji đaci su blago Kikinde. Naša želja je da se posle završenih studija vrate u Kikindu i da doprinesu njenom razvoju - rekao je Lukač.

Bogdan Dejanović, Foto R. Šegrt

BOGDAN CRTAO VELIKANE NA TABLI

ĐAK generacije u OŠ "Vuk Karadžić" Bogdan Dejanović (na slici) imao je zanimljiv lični gest. Svoj talenat za slikanje ovaj daroviti učenik koristio je tako što je crtao likove uspešnih ličnosti.

- U učionici su već bili portreti, a ja sam ih onda crtao kredom na tabli kako bi dodatno skrenuo pažnju đacima na ono što su nam ostavili Milutin Milanković, Nikola Tesla, Vuk Stefanović i drugi - objasnio je Bogdan, koji je upisao gimnaziju, jer voli društvene nauke, istoriju i srpski jezik i književnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba