"MIHOLJSKI SUSRETI SELA" ODRŽANI KOD PARAĆINA: U Buljanu od sportskih nadmetanja, do nastupa KUD-ova (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

10. 07. 2022. u 13:14

OD MINISTARSTVA za brigu o selu Opština Paraćin dobila je sredstva za organizaciju manifestacije „Miholjski susreti sela“, kao jedna od 87 lokalnih samouprava koja je konkurisala i dobila novac za ovaj projekat.

МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА ОДРЖАНИ КОД ПАРАЋИНА: У Буљану од спортских надметања, до наступа КУД-ова (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Jedinstveni spoj nadmetanja u pet sportskih disciplina i kulturno-zabavni program koji su priredila kulturno-umetnička društva organizovan je sinoć u selu Buljane, u prisustvu velikog broja meštana iz tog, ali i okolnih sela, te brojnih roditelja koji su doveli decu.

Foto: Z. Rašić

- Podržani smo prošle, a i ove godine sa 470.000 dinara. Svrha je jasna – oživljavanje sela i društvenog života u njima. Mislimo da baš to nedostaje našim seoskim mesnim zajednicama, a Paraćin se trudi već duže vreme da to sprovede u delo osnaživanjem sportskih i kulturnih dešavanja – rekla je Jelena Vidosavljević, pomoćnica predsednika opštine.

Manifestacija je organizovana uz učešće sedam sportskih ekipa iz sedam sela i isto toliko kulturno-umetničkih društava. Atmosfera je bila i više nego sjajna u oba dela programa, a u oživljenim, tradicionalnim sportskim disciplinama kojima se nekada zabavljalo u selima - pobedili su najsnažniji i najuporniji.

Foto: Z. Rašić

Mladi su se takmičili u nadvlačenju konopca, trci u džakovima, skoku u dalj, nadvlačenju štapa i u obaranju ruku. Pehare i diplome za osvojena tri prva mesta u svakoj disciplini podelio je predsednik opštine Vladimir Milićević, koji je i otvorio manifestaciju.

Ekipa iz Donjeg Vidova osvojila je dva prva mesta, u obaranju ruku i skoku u dalj. U nadvlačenju štapa pobedio je Krežbinac, dok su Šaludovčani bili najbolji skakači u džakovima. U nadvlačenju konopca, koje je publici bilo najzanimljivije, pobedili su domaćini – ekipa iz Buljana.

Posebna „poslastica“ za posmatrače bilo je revijalno nadvlačenje konopca u kom su učestvovale dve ekipe, direktori opštinskih ustanova i preduzeća sa jedne strane, a sa druge – većnici. Pobedili su direktori, i to čak dva puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati