DO 1. AVGUSTA VOZAČIMA SAMO OPOMENE: Velika očekivanja od kontrole nepropisno parkiranih vozila u Nišu

D. MILjKOVIĆ

04. 07. 2022. u 13:40

NIŠKO "Oko sokolovo", a u pitanju su dva specijalna vozila, u početku će vozačima deliti opomene, a od 1. avgusta počinje i sankcionisanje.

ДО 1. АВГУСТА ВОЗАЧИМА САМО ОПОМЕНЕ: Велика очекивања од контроле непрописно паркираних возила у Нишу

Foto P. Milošević

Sve kazne za nepropisno parkiranje u gradu na Nišavi iznose 5.000 dinara, a - ukoliko vlasnik automobila obavezu izmiri u roku od osam dana - globa je upola manja, 2.500 dinara.

U Nišu ima oko 3.600 parking mesta, a u poslednjih nekoliko godina njihov broj je povećan za 15 odsto. Lane je ovdašnji "Parking servis", po nalogu Saobraćajne policije, uklonio 7.000 nepropisno parkiranih automobila.

- Ova usluga je definisana kategorizacijom i zavisi od težine vozila, što je Vlada Srbije normirala još 2009. Od tada ništa nije menjano, a vlasnici najtežih prevoznih sredstava zatečenih ostavljenih na nedozvoljenom mestu moraće da izdvoje i 20.000 - kaže Dejan Dimitrijević, v.d. direktora "Parking servisa".

Istovremeno, gradonačelnica Dragana Sotirovski objašnjava da cilj uvođenja "Oka sokolovog" nisu kazne, već regulisanje saobraćaja u Nišu. Zbog prevelikog broja vozila na ulicama, ideja je da se za autobuse, ali i taksiste, posebno na bulevarima, oslobodi žuta traka, što bi trebalo da pokaže pozitivne efekte posebno tokom jutarnjeg i popodnevnog "špica".


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024