PAKISTANAC UBODEN U GRUDI: Opet tuča migranata u Prihvatnom centru kod Kikinde

R. Š.

01. 07. 2022. u 09:26

U PRIHVATNOM centru za migrante kod Kikinde jutros je ponovo izbila tuča u kojoj su povređena dvojica mlađih muškaraca, državljana Pakistana.

ПАКИСТАНАЦ УБОДЕН У ГРУДИ: Опет туча миграната у Прихватном центру код Кикинде

Foto: R. Šegrt

Kako „Novosti“ saznaju, jedan od njih zadobio je teške telesne povrede i prebačen je na dalje lečenje u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad.

Drugi učesnik u tuči je, nakon pregleda u Opštoj bolnici u Kikindi, otpušten i vraćen u centar za prihvat stranaca.

- Na Prijemno odeljenje primljena su dvojica stranaca, jedan je imao višestruke povrede ruku i nogu, kao i ubodnu ranu na grudnom košu, zbog koje ima krvi u grudnoj duplji. Najpre je zbrinut na Intenzivnoj nezi naše bolnice, ali je jutros, oko pet sati, ipak, prebačen na dalje lečenje u Klinički centar u Novi Sad. Drugi pacijent je nakon zbrinjavanja i dijagnostike otpušten iz bolnice – rečeno nam je u Opštoj bolnici u Kikindi.

U Policijskoj upravi u Kikindi potvrdili su da se jutros rano dogodio sukob migranata u Prihvatnom centru i da se istražuju okolnosti tuče u kojoj su dvojica stranaca povređena. Tuča se, saznajemo, dogodila oko dva sata ujutro. Drugi detalji ovog sukoba nisu poznati.

Nažalost, tuče u Prihvatnom centru kod Kikinde događaju se dosta često, verovatno i zbog toga što u njemu više ne borave porodice, već samo samci, ali i što je broj smeštenih stranaca daleko veći od prvobitnog kapaciteta. Centar je otvoren 2017. godine za 250 osoba, a u njemu nekada bude i do 800 osoba. Najviše je državljana Bangladeša i Pakistana, a ima i Avganistanaca, Alžiraca, Egipćana, kao i državljana Indije, Irana, Iraka, Sirije, Somalije, Libije, Maroka, Kameruna, Šri Lanke i Eritreje.

GRAD TRAŽIO ZAŠTITU

Najtragičnija tuča migranata dogodila se u novembru prošle godine u centru grada, ispred jedne kladionice, posle koje je jedan od učesnika sukoba preminuo od posledica ranjavanja nožem. Tada su se potukla petorica stranaca. Nakon ovog događaja gradonačelnik Kikinde je tražio veće prisustvo patrola policije na najmanje pet mesta u gradu na kojima se stranci najčešće okupljaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu