Podrška Pokrajinske vlade Udruženju roditelja dece sa autizmom

Promo

26. 06. 2022. u 19:50

PREDSEDNIK Igor Mirović i članovi Pokrajinske vlade prisustvovali su večeras donatorskoj večeri koju organizuje Udruženje roditelja dece sa autizmom „Moj svet“ radi izgradnje Centra za autizam.

Подршка Покрајинске владе Удружењу родитеља деце са аутизмом

Foto: Pokrajinska vlada

Reč je o Centru koji će omogućiti boravak, ranu dijagnozu i tretmane u lečenju obolelih od autizma.

- Nastojimo da zajedno sa Udruženjem i lokalnim samoupravama realizujemo ovaj važan projekat. Želimo da obezbedimo adekvatan objekat sa specijalnim programima, kako bismo na najbolji način pomogli deci sa autizmom - izjavio je predsednik Mirović.

Kroz ovu akciju, želimo da podstaknemo društvo i javnost da je zajednička odgovornost svih nas da pomognemo i deci i njihovim roditeljima, dodao je Mirović.

- Ovo je početak zajedničke borbe i prvi korak ka realizaciji ovog projekta. Sledi pronalaženje odgovarajuće lokacije za izgradnju Centra i obezbeđivanje sredstava za finansiranje ovog projekta i to je inicijativa na koju smo se sa zadovoljstvom odazvali - izjavio je predsednik Mirović i istakao da su podršku Udruženju dali i članovi Pokrajinske vlade.

Zastupnica Udruženja Dušica Jaćimović izjavila je da je upravo ovo udruženje i osnovano radi podrške kako deci koja imaju probleme sa autizmom tako i njihovim roditeljima jer u našoj zemlji ne postoji sistemsko rešenje za osobe sa autizmom koje u potpunosti zavise od roditelja.

- Ovo je projekat od izuzetne važnosti, Centar za  autizam je nephodan, potrebna nam je višestruka podrška i plan nam je da na jesen započnemo sa izgradnjom Centra - izjavila je Dušica Jaćimović.

Donatorskoj večeri prisustvovali su i potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i pokrajinski sekretari Dragana Milošević, Predrag Vuletić, Zoran Milošević i Nenad Ivanišević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

LEGLA NA HAUBU AUTA U POKRETU: Snimak iz Beograda zaprepastio mreže (VIDEO)